Az a versenyző, aki indul a Párizs-Nizzán, hat hónap eltiltásra és akár 10 000 svájci frank büntetésre számíthat, UCI pontjai eltörlésére valamint a VB-ről és egyéb eseményekről való kizárásra. A csapatoknak felfüggeszthetik licencét és megvonják ProTour státuszuk, valamint akár 10 000 svájci frank pénzbüntetésre is számíthatnak.

Ha viszont úgy döntenek a csapatok és versenyzőik, hogy nem indulnak el a Párizs-Nizzán, akkor azt kockáztatják, hogy ezzel magukra haragítják az ASO-t, és ez veszélybe sodorhatja indulásukat a Tour de France-on. Igazi csapda helyzet ez, ahol a csapatoknak valószínűleg csak egységesen fellépve van esélyük érdekeik érvényesítésére.

Hans-Michael Holczer Az első nyilatkozatok szerint a csapatvezetők csütörtökön (holnap) összeülnek Párizsban, hogy kidolgozzák közös álláspontjukat a kérdésben. A Gerolsteiner csapat menedzsere, Hans-Michael Holczer így nyilatkozott: " Egységesen erősebbek vagyunk. Most már nem csak töltényeket lődöznek a fülünk mellett, most már bombáznak minket." Holczer nem volt hajlandó elmondani, hogy csapata rajthoz áll-e vasárnap. "Ha nem indulunk a Párizs-Nizzán, garantáltan elfelejthetjük az indulást a Tour de France-on is. Ha elindulunk, az UCI eltiltással fenyeget minket és veszélybe kerülhet versenyzőink vb illetve olimpiai szereplése. Választhatunk a felnégyelés és a felakasztás között."

Forrás: http://www.velo.hu/; http://www.cyclingnews.com/; http://p3.focus.de/