„ A magyar úszó válogatott tagjai és az olimpiai felkészítésben résztvevő edzők egyöntetű véleménye szerint ideális feltételek között készülhettek Balatonfűzfőn és pihenhetünk Balatonalmádiban" - nyilatkozta Túri György, hozzátéve, hogy így talán könnyebb is elviselni az edzőtáborok nehéz napjait.

A következő hetek programjáról nyilatkozva a szakember elmondta: "A következő másfél hét sem lesz könnyebb, azután viszont kikapcsolódást jelenthet a franciaországi, majd azt követő horvátországi nemzetközi versenyünk. Magától értetődik, hogy ezeket az erőpróbákat csak tesztnek tekintjük, a hangsúly azon van, hogy értékes visszajelzéseket kapjunk az addig elvégzett munkáról. A számolgatásban és a jósolgatásban a mostaninál bátrabbak valószínűleg csak a magyar bajnokság után leszünk, amely az idén július 8-án kezdődik, tehát éppen egy hónappal a pekingi ötkarikás versenyek rajtja előtt."

Franciaországban és Horvátországban is a teljes - körülbelül 20 fős - magyar élgárda, tehát az úgynevezett olimpiai „A" és „B" keret tagjai indulnak, még van lehetőség a szintek teljesítésére.

Cseh László a többiekkel együtt keményen dolgozik. Olimpiai esélyeivel, illetve a tőle várható teljesítményekkel kapcsolatban nem bocsátkozik jóslatokba, de azt nem titkolja, hogy minden számban egyéni legjobbjának túlszárnyalása jelenthet sikert a számára.

Forrás: http://www.mob.hu/