Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 967 915 km-t sportoltatok

Címketalálatok

A klóros vizű medencék és az asztma

pen | 2007-09-20 | Nincs hozzászólás!

fiatal úszókÁltalánosan elfogadott nézet, hogy a rendszeres sport, különösen az úszás, jótékony hatást fejt ki a légzőszervi betegségekben szenvedőkre, így az asztmásokra is. Egyes újabb kutatások szerint azonban bizonyos esetekben a klóros vízben úszás többet árt, mint használ.

A futás légző technikája

pen | 2007-03-10 | 6 hozzászólás

kifulladvaBár elsőre talán kicsit furcsán hangzik, de a futásnak is van helyes légző technikája! A helytelen légzés elsősorban a kezdő futóknál szokott problémaként jelentkezni, légszomj, kifulladás formájában. De elit atlétáknál is komolyan fejlesztik a légzőtechnikát az oxigén ellátottság javítása érdekében. És Te figyelted már futás közben, hogyan veszel levegőt?

A gyorsúszás légző technikája

pen | 2007-02-27 | 16 hozzászólás

levegővételKezdő úszók egyik leggyakoribb hibája, hogy gyorsúszás közben csupán a fejüket elfordítva, azt kiemelve a vízből próbálnak levegőt venni. Próbáld csak ki -akár most, a cikk olvasása közben- hogy a széken ülve 90 fokkal elfordítod a fejed bajra úgy, hogy az állad a válladdal egy vonalba kerüljön. Érzed a kellemetlen feszülést a nyakadban és a hátad felső részében? Ez a mozdulat nehéz és helytelen! Nem így kell levegőt venni! De akkor hogyan?

A légzésről

pen | 2007-02-22 | 8 hozzászólás

LégzésEbben a cikkben azt igyekszem bemutatni, hogyan zajlik a légzés folyamata a szervezet nyugalmi állapotában, hogyan reagál légzőrendszerünk a fokozott terhelésre, milyen tényezők befolyásolhatják izmaink oxigén ellátottságát, és mi történik, ha kifutunk az oxigénből.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke