Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 008 201 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Tudomány - mégsem maga az ülés a káros

Bozót | 2015-10-14 | Nincs hozzászólás!

mozgásKorábban számos tudományos cikk látott napvilágot, amelyek szerint hiába a mozgás, a sport, ha a napjaink során sok időt töltünk ülve az növeli különféle betegésgek és a korai halálozás kockázatát. Egy újabb tanulmány ezeknek ellentmondó eredményre jutott. 

Plusz hat évet jelenthet az egészséges életmód

pen | 2012-09-05 | 5 hozzászólás

Akár hat évvel is hosszabb lehet a várható élettartamuk azoknak a hetvenes éveikben járó embereknek, akik aktívak maradnak és egészséges életvitelt folytatnak - állítják svéd kutatók.

150.000 fős kutatás készült a szív- és érrendszeri betegségek okairól

pen | 2012-08-30 | Nincs hozzászólás!

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a fő okai a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának - derült ki a tudományos világ eddigi legnagyobb tanulmányának eredményeiből, amelyeket a vizsgálat vezetője, Salim Yusuf professzor mutatott be az Európai Szívgyógyász Társaság idei találkozóján Münchenben.

Mi jár a hosszútávúszók fejében?

pen | 2011-03-07 | 6 hozzászólás

csatorna-átúszásKaren Throsby, a University of Warwick szociológia professzora két és fél éves projekt keretében kutatja az extrém sportteljesítményekre készülő sportolók lélektanát. Karen a La Manche csatornát átúszó sportemberek motivációit, érzéseit, önképét és ezek változását vizsgálja - de nem csak az asztal mögül gyűjti az adatokat - ő maga is vízbe merült.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke