Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 783 070 km-t sportoltatok

A Sportorvos válaszol...

Létrehozta: futor  |  2008-07-29 08:06:23-kor

Üdv barátaim! Bizonyára mindenki élt át olyan időszakot, amikor aktuális problémáját, betegségét nem tudta megfelelően kezelni esetleg felismerni.Orvosaink nem értenek a sportorvosláshoz -tisztelet a kivételnek-  sportorvoshoz menni pedig nem mindig van idő. Ekkor jött egy régi futótárs aki felvilágosított bennünket, hogy ez milyen bagatel probléma és ilyen meg ilyen egyszerű megoldás van rá.Ez a topic arra szolgáljon, hogy segítsünk egymáson, legyünkegymás "sportorvosai".

Természetesen ez csak segítség legyen, ne helyettesítse az orvosi sportorvosi kontrollt.

Györesz77 2013-10-31 12:00:51 | 582
Györesz77 képe

Köszi a segítséget mind a kettőtöknek!

És mikor kezdhetem azt a nagyon lassú kocogást? Amikor már egyáltalán nem fáj? Vagy még utána is kell várni valamennyit? Esetleg ha már csak nagyon picit érzem akkor lehet finoman, vagy inkább nem? Az a nagyon lassú kocogás kb. mit jelent? 7 perc/km? Vagy még attól is lasabban?

Az az igazság, hogy mindig sportoltam valamit, leszámítva 4 évet, szülés, szoptatás stb miatt. Fiatal koromba atlézizáltam sokáig, aztán meg aerobik, step aeribok, kangoo sokáig és talán ezért is bírta a szervezetem az egyre több terhelést, viszont úgy látszik hogy az izmom, izületem ezt a mozgásformát nem szokta még meg!

Köszi még egyszer!

Carbonara 2013-10-30 17:37:17 | 581
Carbonara képe

Szia, minden szervezet más és más, de ha fél éve kezdted a futást és előtte nemigen sportoltál, akkor csak annyi történt, hogy most elérted a szervezeted terhelhetőségének a jelenlegi határát. Ebben semmi rossz nincs, de érteni kell belőle. Az eddigi edzésmunkád be fog épülni és utána majd több terhelést is elbírsz. Állítólag legnehezebben a csontok és porcok szoknak hozzá a hirtelen jött mozgásaktív életmódhoz. Én annak idején nem bírtam fél évig sem, negyed év alatt leamortizáltam magam, aztán azt tanácsolták, hogy vegyek vissza és ne egyszerre akarjak mindent, türelem. Sétálj sokat, nagyon lassan kocogj rövideket (amikor a sportosabb nyugdíjasok megelőznek, akkor jó a tempó) és pihenj nagyon sokat, hogy regenerálódj. Tavaszra már jó lesz az a láb.

Előzmény: Györesz77 (579)  
Czeglédi Ferenc 2013-10-28 18:57:23 | 580
Czeglédi Ferenc képe

Mikor nekem csonthártya-gyulladásom volt 2 napig szinte rá sem tudtam állni, mjad kb. 1 hétig sántikáltam, majd kb. 4-6 hétig nem futhattam. A legjobb segítség a pihentetés, esetleg kb. 25 fokos vízbe, sőt gyógyvízbe áztatni, kenegetni,masszírozni sokat lehet biciklizni is, ami életveszélyes az a futás!!! Ha rendbe jőn akkor is egy csomó szabályt be kell tartani.....

Ortopédussal, ill sportorvossal kell konzultálni, lehet futni ha rendbe jőn-ha betartod a játékszabályokat!

Előzmény: Györesz77 (579)  
Györesz77 2013-10-28 12:26:28 | 579
Györesz77 képe

Sziasztok!

Új vagyok itt és szertném a segítségeteket kérni! Kb. 1 hónapja kezdődöt, amikor túlterheltem a lábam és elkezdett fájni a sípocsontom mellett belül a bal lábam! Mivel nem volt annyira vészes, többnyire egy-két napig fájt ezért pár nap kihagyás után mindig ráfutottam, de futás után újra fájt! Gondoltam nincs mese pihentetni kell. 2 hétig pihentettem, kenegettem és egy laza 5 km-el kezdem újra. A futás nagyon jól esett, de estére megint fájt a lábam. Egyik fórumon valaki azt tanácsolta, hogy neki soha nem használt ha pihentette, mindig újra kezdődött ezért neki az jött be ha 3 napokat kihagyott edzések között, aztán szép lassan elmúlt neki!
Most én is megpróbálom ezt, de közben egy csomó kérdés felmerült bennem! Tényleg van rá esély, hogy így elmúlik, járt így más is? Esetleg két hétnél jóval hosszabb pihenő ajánlatos? Esetleg kéne valamilyen betétet csináltatni a cipőmbe, lehet, hogy a lában nem jó? Egy adidas exerta cipőbe, salak pályán (néhol inkább föld) futok kb. fél éve és eddig nem volt gondom. Nem futok hosszúakat, max. 10 km, de nagyon szeretnék többet-többet, jövőre a félmaratont tervezem, de most nem tudom mi lenne a legjobb! Olyan örömet okoz a futás, ez tette helyre a pánikbetegségemet és annyira szeretném télen is folytatni! Nagyon rossz lenne ha hónapokig nem futhatnék és kezdhetnék mindent előrről! Minden érdekel amit ezzel kapcsolatosan tudok nekem írni! A neten már mindent elolvastam a csonthártyagyulladásról, most leginkább személyes tapasztalatok érdekelnének!!!!

Előre is köszönöm!!!

Györesz

zaultschy 2013-10-02 08:06:01 | 578
zaultschy képe

Köszönöm a válaszokat!

RemAti 2013-10-01 20:31:21 | 577
RemAti képe

Esetleg kérjen mégegy INR-s vérvizsgálatot

Előzmény: zaultschy (576)  
zaultschy 2013-09-30 06:48:31 | 576
zaultschy képe

MR és vérvétel volt de nem mutatott ki semmit.Csak azért kérdeztem, hátha látott már vki ilyesmit.Elég ijesztő, hogy ilyen masszív izomgörcse legyen vkinek sportolástól.

Előzmény: RemAti (575)  
RemAti 2013-09-29 08:38:25 | 575
RemAti képe

Mit jelent, hogy járkál dokihoz. Teljes kivizsgáláson volt már? MR, vérvétel, INR-s vérvétel stb.?

Előzmény: zaultschy (573)  
RemAti 2013-09-29 08:36:22 | 574
RemAti képe

Türelem és gyógytorna. Térd erősítés témában néz körbe a neten. Ha pesti vagy gyógytorna ügyben esetleg keresd meg a Scolinea-t. (http://www.scolinea.hu/-t. )

Előzmény: woksz (571)  
zaultschy 2013-09-27 17:09:00 | 573
zaultschy képe

Sziasztok!

Egyik ismerősömnek van egy furi "betegsége".Edzés után (kerékpár) jött a baj,be van neki durranva a comba, vádlija és hasfala.Görcsöl mint az állat.Járkál dokihoz de még mindig semmi.Magnéziumot szed vagy 2-3 hete, de semmi változás?ötlet?

futor 2013-09-17 20:31:47 | 572
futor képe

Kissé mellékvágányra tévedt ez a topic. Esetleg nyitnotok kéne egy hogyan harapjuk át egymás torkát interneten keresztül topic-ot...

BÉKE!

Sportolók vagyunk kérlek benneteket viselkedjünk úgy.

woksz 2013-09-15 19:47:36 | 571
woksz képe

Amatőr futó vagyok. Sajnos engem is elért egy komolyabb sérülés, melynek a vége: porcleválás, majd műtét, ami május 30-án volt. Újrakezdtem már jó egy hónapja, de nagyon gyenge a térdem. 8-10 km után megduzzad, utána napokat ki kell hagynom. Az úszás és az erőteljesebb bringázás sem tesz jót neki. Türelmetlen vagyok, mert már vissza szeretnék térni az igazi futás világába, legalább heti 60-80km-rel. Ettől nagyon messze vagyok még. Ha valakinek van jó tippje, megköszönöm.

Bozót 2013-09-05 14:04:29 | 570
Bozót képe

B+ nélkül légyszi :)  Köszííííí :)

pudingman 2013-09-05 10:45:45 | 569

-- Moderálva--

TG 2013-09-05 10:15:27 | 568
TG képe

Na de emberek....!

Nyugalom, és béke. Na meg mosoly! :)

pudingman 2013-09-05 08:58:38 | 567
pudingman képe

Nekem kezd a fazon szimpatikussá válni: hasonlít szegény anyámra - szellemileg egy szinten vannak Nevetés

Előzmény: ORBEA ORCA (565)  
Czeglédi Ferenc 2013-09-04 22:09:46 | 566
Czeglédi Ferenc képe

Egy pillanat Tibor! Én amit írtam, azt nagyon visszafogott stilusban, és mondanivalóval írtam! Persze írhattam volna olyan stilusban is, mint ahogy most te írtál.......

Előzmény: ORBEA ORCA (565)  
ORBEA ORCA 2013-09-04 21:08:52 | 565
ORBEA ORCA képe

Gondoltam,hogy valamelyik híresen jó edzettségi állapotban lévő,kiváló fizikumú személy úgyis beszól...

Igen Ferenc,te qrva messze vagy attól a szinttől,ahol nagy szerepe van a táplálékkiegészítésnek,neked elég a káposzta meg a tejja.

Nem kommentelem én sem a remek edzéseidet,hozzászólásaidat,blogodat,neked sem muszáj sőt kérlek az enyémmel ne tedd majd csak megleszek valahogy nélküle....Köszönöm.

Előzmény: pudingman (563)  
Czeglédi Ferenc 2013-09-04 19:53:21 | 564
Czeglédi Ferenc képe

Majd ha időmilliomos leszek! Pár napja is hajnali 03.50-kor keltem, hogy el tudjak menni 13 km-et futni! Nem mindenkinek van ám annyi szabadideje...

Előzmény: pudingman (563)  
pudingman 2013-09-04 19:23:40 | 563
pudingman képe

Volt már olyan az életedben, akár csak egyszer is, hogy egy héten edzettél 20óra fölött? Nem beszélve mondjuk a heteken, hónapokon keresztül, heti 20óráról.

Előzmény: Czeglédi Ferenc (562)  
Czeglédi Ferenc 2013-09-04 19:08:11 | 562
Czeglédi Ferenc képe

" amik ajánlottak egy bizonyos edzettségi szint után"...

Erről megoszlanak a vélemények! Mondjuk úgy, hogy finoman fogalmazva vitatott!

ORBEA ORCA 2013-09-04 17:11:04 | 561
ORBEA ORCA képe

Nem ismerem Sanyi ezt az eljárást.Abba sem mennék bele,hogy milyen elváltozásokra kinél mennyire hatékony egy ilyen kúra,mert mindenki más.Én szerintem azért leginkább a megelőzésben van szerepe,ha valaki egészséges és sokat terheli magát mindenképpen jó ha szedi ezt a speciáális anyagot,és a kollagén fehérjéket amik gyakorlatilag a normál táplálkozással is kerülnek be a szervezetbe csak kis mennyiségben.

TG igen,a táplálékkiiegészítő piac egy qva nagy üzlet.

Én azt mondom vannak jó termékek,amik ajánlottak egy bizonyos edzettségi szint után,mert normál táplálékkal nagyon nehéz mindent bevinni.A makrotápanyagokból sem egyszerű fehérje vagy szénhidrát minőségben a mikrokból pedig amik segítenek ezek lebontásában beépülésében anyagcsere hormonháztartás gyorsításában szereplőket pedig még kevésbé.

Előzmény: pudingman (559)  
TG 2013-09-03 15:41:17 | 560
TG képe

Hát nem egyszerű a döntés, bár én amikor ezeket a gyártókat nézem, és látom a plakátokon ezeket a mű, agyon gyúrt, és ki vikszolt embereket, akkor valahogy meginog a bizalmam. :)

Előzmény: ORBEA ORCA (555)  
pudingman 2013-09-03 13:13:09 | 559
pudingman képe

Lehet, hogy rosszul mondtam, és nem letört, de az MRI-n látszik, hogy hiányzik. Sajnos ez a térde volt mütve (atroszkópos). 

Pár hete láttunk egy müsort a német tv-ben, ahol egy darab saját porcból tenyésztenek új porcot, és beültetik. Itt Ausztriában még nem csinálják. Nem tudod, Magyarországon van már ilyen mütét? 

Persze, hogy nem mondtad :) De szerintem, az Arthroxon is van olyan jó, csak sokal olcsóbb. Most csinálunk egy Condrosulf kúrát. Nekem használt, de a doki azt mondta, hogy Erika problémájára a Condrosulf nem ér semmit.

Borzasztó, hogy nem tud futni, mert mióta megmütötték a pajzsmirigyével az 56-57kilója felment 66kilóra. Ennek megfelelöen változik a hangulata + lassan lecserélheti a ruhatárát :)

Már hónapok óta, heti 6-8órát gyalogol, de fogyás szempontjából szart sem ér. Nem beszélve arról, hogy gyaloglásban nemigen lehet variálni az edzést. 

Előzmény: ORBEA ORCA (557)  
ORBEA ORCA 2013-09-03 12:15:49 | 558
ORBEA ORCA képe

Egyébként az 50 Eurot nagyon sokallom,a 68Euro/2 doboz már kicsit jobb,de az Arthroxonhoz képest nem jó ár.

Nem láttam a pontos hatóanyag összetételét,de ezek termékek általában közel hasonló mennyiségeket tartalmaznak kapszulánként.

Az Arthroxon 105 darabos és 6500/doboz...

adag 5kapszula/nap 3050mg hatóanyag szintén Kollagén2 is van benne.A pontos összetétel nincs kiírva,mert le van védve.

Előzmény: pudingman (556)  
ORBEA ORCA 2013-09-03 12:01:35 | 557
ORBEA ORCA képe

Sanyi,ebben nem igazán hiszek én sem.

Ha a porc törött,levált belőle egy vagy több akármekkora darab is az nem fog oda visszakerülni már,és folyamatosan vándorolva ritkábban vagy sűrűbben akadályozza az izület mozgását,de irritálja mindenképp és ez egy folyamatos gyulladás így.

Ha kis darab tört le akkor egy endoszkópos kis beavatkozással eltávolítható csak az a megoldás van.Utána ki lehet próbálni regenerációnak-erősítőnek-megelőzőnek ezt a szert is úgy látom elég kompllex hatóanyagú,nem mondtam hogy csak az Arthroxon a jó.

Előzmény: pudingman (556)  
pudingman 2013-09-03 09:38:15 | 556
pudingman képe

Tibi,

ismered ezt a szert, vagy hallottál már róla?

http://www.finitro.at/finitro-forte-plus/

Erikának egy tavalyi futás után letört egy kis darab porc a térdében. Mivel már 1999-ben volt mütve, a doki szerint nem futhat többet. Most átállt a nordic-walkingra, de futni szeretne. Ez a finitro azt igéri, hogy a porc is helyreáll. 

Mondjuk elég nehezen hihetö....

Előzmény: ORBEA ORCA (555)  
ORBEA ORCA 2013-09-03 07:46:10 | 555
ORBEA ORCA képe

Ami a patikába bekerül hasonló hatóanyagtartalommal kiszerelésben körülbelül másfélszer ennyibe kerül legalább,hisz

hatalmas üzlet a gyógyszer,az orvosok meg jutalékot kapnak a győgyszer ügynököktől,hogy azokat ajánlják vagy írják fel,amit ők forgalmaznak.Igaz ez mondjuk a vitamin készítményekre is pld gyógyszertár kontra táplálékkiegészítő forgalmazó hálózatok talán csak a Biotec kivételével ami egy szinten van a gyógyszertári árakkal.

Előzmény: TG (553)  
sziszia 2013-09-02 22:40:04 | 554
sziszia képe

Ezt kipróbálom, köszi!

Viszont az idei maraton elúszott. nem akartam rögtön feladni, 1 hetet pihentem, majd óvatosan elkezdtem, de nem megy. úgyhogy, most kihagyok annyit, amennyi kell (akár két hónapot is)

Előzmény: pudingman (534)  
TG 2013-09-02 14:15:01 | 553
TG képe

Hát igen ennek valóban húzós az ára...

Bár a patikai szerek sem olcsóbbak.

De azt hiszem, a térd ropogás, és a vissza-vissza térő térd fájás indokol egy kúrát. :)

Előzmény: ORBEA ORCA (551)  
Jeanner 2013-09-01 20:17:17 | 552
Jeanner képe

Így van, elől-oldalt, de közben

a) utána jártam, és rájöttem, hogy csak megerőltettem

b) így a 3. hétre nyoma sincs

Köszönöm a választ!!! :)

Előzmény: ballakornel (549)  
ORBEA ORCA 2013-08-30 04:22:15 | 551
ORBEA ORCA képe

TG az izületvédők sem csodaszerek,mert nem minden izületi-kötőszöveti elváltozásra hoznak javulást,vagy tökéletes gyógyulást.

Érdemes olyat szedni,ami kompletten tartalmaz glükozamint,condroitint,kollagén fehérje kivonatot,msm-t.

Az izületek anyagcseréje nagyon lassú,és erősen leépült,károsodott izületek esetében a javulás is hosszadalmas,sokan vesznek egy doboz valamilyen terméket,és mint írtam csodát várnak....Nem olcsó egy kúra ha valakinek idült gyulladása van minimum 3 hónap egy ajánlott ciklus havi szinten ez mondjuk Arhroxon-nal amit én használok olyan 30000ft.

Az,hogy milyen szintű gyulladásra,kopásra milyen eredményt hoz változó és egyén függő is,volt olyan aki egy ilyen kúra után lemondta a csípő protézis műtétet...

Egyébként elsődlegesen megelőzésre ajánlott mindenkinek aki sokat sportol aktívan nagy intenzítással.Én is így szedem,éves szinten általában 2X6-8 hetes kúrát csökkentett adaggal így 4 doboz megy el a költség 24000ft,de főleg 50 körül már nagyon oda kell figyelni az ilyen speciális anyagok bevitelére aktív sport mellett.Legalább ennyire fontos a mozgás szervrendszer egészséges megőrzéséhez a jó minőségű fehérje kivonatok táplálékkiegészítőként való hazsnálata az alap jó étrend mellett.

Nem kérek rá negatív reflexiókat főleg olyanoktól nem akik nem sportolnak több órát napi szinten és versenyeken a futottak még kategóriát képviselik.Nekik valóban nem kell semmi az a szint nem igényel speciális étrend kiegészítést.

Előzmény: TG (550)  
TG 2013-08-29 21:09:25 | 550
TG képe

Köszönöm a válaszokat!

Körbenézek, és megfontolom a dolgot! :)

ballakornel 2013-08-29 11:08:30 | 549
ballakornel képe

TG: Scitect-et szedtem én is, addig sem fájt semmim, így különsöebb hatást nem érteztem. De a meglőzés itt a lényeg, azt meg nem érezni.

Sípcsont: hol? Ha elől-belül, valószínű talajfogás (ha sarokkal érsz le, szinte biztos). Google: "futás talajfogás", első cikk. "haladási irány ellenében betámasztós" ettől fájhat ott - nem a csont, hanem az inak-izmok, csak úgy érezni, mintha a csont lenne.

Előzmény: Jeanner (548)  
Jeanner 2013-08-28 20:45:26 | 548
Jeanner képe

Szijó!

Én szedek, sci-tec fajtát, nekem segít. Lehet, hogy tényleg csak placebo, de azóta nem fáj a térdem...

DE! (ha olvassa valaki) A sípcsontom nagyon fáj az első edzés óta... nem tudom, miért. Amikor egy éve elkezdtem a futást, ugyanez volt, kaptam rá pár jó tippet, mi lehet és mitől múlik és tényleg elmúlt, de már sem a topikot nem tudom, melyik volt, se visszakeresni nincs energiám egy év távlatából. Nem tudja valaki, mitől lehet ez és mitől múlna el? Köszi előre is!

Előzmény: TG (545)  
srich 2013-08-28 20:04:47 | 547
srich képe

Én is megettem tavaj egy jónevű, gazdaságos kiszerelésű és korszerű összetételű kúrát. Semmit nem vettem észre. Lehet, hogyha akkor jó időben nem eszem meg azt az izét, már nyomorék is lennék.Határozatlan

Inkább arra hajlok, hogy szabadidős kategóriában, fokozatos terheléssel, semmit nem túlerőltetve, változatos mozgás és táplálkozás mellett megfelelő regenerációval csökkentem a sérülés és károsodás kockázatát.

Negyven év múlva térjünk erre vissza, addigra minden kitisztul. Kacsintás

oszanna 2013-08-28 18:08:36 | 546
oszanna képe

Vagy 2 éve szedtem pár hónapig. Nem fájt nagyon a térdem, de recsegett, meg fura érzés volt, megijedtem. :P Nekem használt, recsegés elmúlt, bár nem merném kijelenteni, hogy egyedül emiatt volt javulás(sok víz, c-vitamin, futóstílus-váltás). Idén megint elkezdtem, de most csak egy rövidebb, 1-2 hónapos kúrát tervezek. Szerintem használ. :) (Bár lehet, placebo-hatás, ki tudja...)

TG 2013-08-28 15:05:48 | 545
TG képe

Valaki tesztelt már porc erősítő készítményt?

Volt érezhető hatás?

adamh 2013-08-28 08:45:22 | 544
adamh képe

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!  Már 1 ideje pihentetem, meg dokihoz is bejelentketem, szóval remélem már sínen van a dolog!

Czeglédi Ferenc 2013-08-26 21:06:42 | 543
Czeglédi Ferenc képe

Az új cipőben lehet, hogy az első 1-2 futás még fájdalmas lehet, mert a lábad nem javul meg egyik napról a másikra, ha a cipő volt a probléma. Viszont ha a 3. futásnál is még mindig fáj, akkor más(is) lehet a probléma. Pontosan tapasztald ki, hogy mikor, miért fáj, milyen intenzitású, nagyon pontosan hol, átsugárzik-e, mitől csillapodik, stb, stb.....ha ezek megvannak akkor közelebb kerülsz a probléma megoldásához is, lehet, hogy jó ötlet lenne felvenni a kapcsolatot egy megfelelő szaktudású sportorvossal is!

Mielőbbi jobbulást kivánok!

Előzmény: adamh (540)  
ballakornel 2013-08-26 13:09:48 | 542
ballakornel képe

A "nem kell sírni"-t ne vedd magadra, sokszor lehet olvasni, hogy itt fáj, ott fáj, de azért még kimegy futni, mert mindennek vége, ha kihagy pár edzést.

Előzmény: ballakornel (541)  
ballakornel 2013-08-26 11:05:22 | 541
ballakornel képe

Amit nem írtál: mennyi idő telt el a fájdalom elmúlása és a követekző futás között? Egyáltalán, elmúlt a fájdalom teljesen, vagy csak annyira már nem fájt, amikor kimentél futni? Egy sérült izom/izület nem feltétlenül jött helyre attól, hogy már nem fáj. Pihenőt kell beiktatni, és amikor már tényleg rendbejött - terhelésre nem reagál rosszul, akkor lehet elkezdeni fokozatosan terhelni. Ha fáj, annak oka van, nem kell erőltetni (vagy utána nem kell sírni, hogy ki kell hagyni pár hónapot.)

(+ Esetleg a talajfogásra érdemes lehet odafigyelned.)

Előzmény: adamh (540)  
adamh 2013-08-26 07:56:32 | 540
adamh képe

Bocsánat! Igazad van, azt elfelejtettem oda írni, hogy közben már vettem új cípőt mivel én is gondoltam , hogy e miatt lehet, de a fájdalom továbbra is megmaradt!

Czeglédi Ferenc 2013-08-26 01:23:20 | 539
Czeglédi Ferenc képe

De hiszen leírtad a választ:" elég kopott edzőcipőben..."

Ha új lenne lehet, hogy nem fájna?

Előzmény: adamh (538)  
adamh 2013-08-25 08:32:29 | 538
adamh képe

Sziasztok!

Elolvastam pár hozzászólást, de nem találtam olyat, ( lehet, hogy van ) ami az Én problémámat említi!

Kb. 1 hónapja lefutottam 30km-t elég kopott cipőben, és utána napokig fájt a térdem folyamatosan, mostanra eljutottam odáig, h csak akkor fáj ha futok, pedig rendesen bemelegítek, valakinek valami ötlet mi lehet a baj és hogyan lehetne orvosolni?

Jelenleg nincs TB-m szóval szeptember végéig orvos kizárva.

Előre is köszönöm!

halzoli 2013-08-17 12:55:33 | 537
halzoli képe

5km alatt nem szabadna kiszáradnod, ha egyébként napközben iszogatsz rendesen vizet. Ilyen távra szerintem felesleges az izóital fogyasztása is, mivel ha 7perc körül is futsz km-enként, az akkor is csak 35 perc. Én pl. csak 15km felett iszom, akkor is csak nyáron, télen nem szoktam inni 25km-en sem. Tudom, ez nem követendő példa, csak leírom. Komolyabb futócél előtt javasolt elvégezni egy terheléses EKG-t, eseteleges problémák kiszűrésére. Ezt sportorvosnál 2000ft-ért megcsinálják, kb. fél óra összesen, szerintem megéri. Fejfájás lehet keringés miatt is, a magasabb pulzusszámtól talán, de nem vagyok orvos, hülyeséget nem akarok írni. 

Előzmény: Annami (521)  
halzoli 2013-08-17 12:48:47 | 536
halzoli képe

Igen, ez tipikus "rossz cipő" diagnózis, nekem akkor volt ez, mikor vettem egy edzőcipőt, ami nem futócipő volt, 10km után meg kellett állnom, úgy fájt a csípőm, és a térdem. 2-3 nap pihenő után újabb , normális futócipő, azóta nem is volt gondom. 

Előzmény: szecsady (530)  
halzoli 2013-08-17 12:45:48 | 535
halzoli képe

Szia, írtam privátot...nekem már rendben van, 18km-nél járok hosszúfutásban, és csak heti egyszer futok hosszút, a másik kettő rövidebb, domb, és intervall, 4. edzés pedig kerékpározás lett, vettem egy finom bringát...:)

Én is várnék azért valami csodaszert, ami egy esetleges kiújulásnál hamarabb rendbehozza a gyulladást. Idei maraton nekem is elment, ahogy a tavalyi is.:(

Előzmény: sziszia (533)  
pudingman 2013-08-17 08:17:44 | 534
pudingman képe

Vedd meg ezt a "csodaszert" a patikában, 1600ft-ba kerül. Nekem 5nap alatt helyrehozta.

Sok patikában nem kell kikevertetni, mert már készen van. A neve:  Pasta antirheumatica

Ha a sípcsontodnál van, akkor tekerd körbe fáslival.

"Kevertesd ki gyógyszertárban ezt a krémet, este kend közepesen vastagon a lábadra, tekerd körbe folpackkal, húzz rá egy térdzoknit és hagyd így éjszakára. 4-5 este ismételd meg, tutin lehúzza a gyulladást:

FoNo Rp: Pasta antirheumatica

Solutionis iodi alcoholicae   (g 0,80)

Kalii iodati (g 0,05)

Acidi Borici (g 1,2)

Aetherolei eucalipty

Aetherolei menthae piperitae aa centiqrammata viginti  (aa q 0,20)

Methylii salícylici (g 0,40)

Acidi salícylici (g0,25)

Alcoholi diluti 70% (g 2,5)

Boli albae

Talci  (aa 72,2)

Glycerini (g 200,0)

Ds: Külsőleg Paszta izületi pakolásra

Hatása: Simaizom görcsoldó, analgetikus (érzéstelenítő) gyulladáscsökkentő. Aktiválja a hidegérzékeny receptorokat ,ezért hosszantartó hideg érzést kelt."

Előzmény: sziszia (533)  
sziszia 2013-08-16 22:42:52 | 533
sziszia képe

Sziasztok!

NAgyon-nagyon szomorú vagyok, de úgy tűnik csatlakozom halzolihoz.

szinte szóról-szóra ugyanaz a problémám. az első maratoni felkészülést nyomom és az utolsó 25 illetve 29 km betett a lábamnak. a bal lábam a sípcsont mellett nagyon fáj. ki is tudom tapintani a fájós pontot, ráállva pedig csak sántikálni tudok. én is valamilyen gyulladásra gondolok, ahogy zoli is. sípcsont ínhüvely gyulladás, csonthártya gyulladás. jegelem, kenegetem, de az igazi a pihentetés. akkor viszont elúszott a maraton!!!!!!!!! ):

Előzmény: halzoli (506)