Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 742 588 km-t sportoltatok

Pulzus

Létrehozta: Milanthis  |  2006-11-17 08:55:42-kor

Az irkafirkában indult témát folytatva: Minden amit a pulzusról tudni érdemes!

felician 2009-04-23 12:38:33 | 144
felician képe
ez a 200 köridős memória azt jelentené, hogy 200 részidő, mind külön-külön pulzussal? mert az így elég jól hangzik (a mostani kínai vackom ugyanis nem tud részidőt, és az egyre inkább kéne).

Előzmény: futor (135)  
futor 2009-04-21 17:15:56 | 143
futor képe

Nekem órás cserélt benne elemet biztos ami biztos.

Garanciát is vállalt.

Előzmény: Amatőr (141)  
Amatőr 2009-04-21 14:37:04 | 142
Amatőr képe
/Szolg. közl.
Nem az enyém amúgy. Cool/

Amatőr 2009-04-21 14:35:23 | 141
Amatőr képe
Megvettük a Vivicitta kedvéért a Hervis 5000 Ft-ost. Többet tud, mint a régi alap Polarom, igaz, bonyolultabb is a kezelése. Ha bírja pár évig, meg az esetleges elemcseréket is, akkor tökéletes lesz.  
futor 2009-04-20 12:08:42 | 140
futor képe

Szóval ahhoz, hogy használni tudd 14000 Ft.

Még mindig a Hervis a csúcs. Mindenben többet tud, csak nincs hozzá kiértékelő szoftver+ számítógépes kapcsolat.

Előzmény: torolt_3613 (139)  
kunosp 2009-04-19 14:45:30 | 138
kunosp képe

+1 a Hervisesnek. Néztem a Lidl-eset és a Decathlonosat is, nem tetszettek.

oleandro 2009-04-18 14:47:52 | 137
oleandro képe
Én a héten 3ezer valamennyiért a Lidl-ben is láttam, de szerintem ez is csak annyit tudm, mint a Decathlon-é. Szerintem leginkább a Hervis-é éri meg.

Előzmény: Faus-T (136)  
Faus-T 2009-04-18 11:21:48 | 136
Faus-T képe
Hmm, lehet Decathlonba elmegyek a hétvégén ha tudok :)  
futor 2009-04-17 20:48:17 | 135
futor képe

Hervis X-fact órája 5000 ft és megjegyez max., átlag, min. pulzust.(Mindezeket részidőnként is). Riasztás beállítható ha túl magas vagy túl alacsony az érték.Kétszáz köridős memóriája van. Visszaszámol, stb. Nekem kettő van mert egy meghalt de az órás megjavította.

Ellene szól: Halk a csipogása, kicsit bonyolult a kezelése (de meg lehet szokni tanulni). (gondolok itt arra Ha futást el akarsz menteni, akkor starttal leállít hosszan nyomva majd stop hosszan nyom és megjegyezte.)

Annyira nem is bonyolult.

Ráadásul ha már vettem mégegyet biztos bevállt nálam.

Előzmény: Faus-T (133)  
Amatőr 2009-04-17 20:46:45 | 134
Amatőr képe
Olcsó? Holnap megyünk Decathlonba, ott van saját márkás pulzusmérő 5000-ért, meg 5500-ért, talán veszünk is.  
Faus-T 2009-04-17 19:46:19 | 133
Faus-T képe

SZiasztok !

Tudnátok nekem jó pulzusmérőt ajánlani ami nem túl drága ? Smile

4kézláb 2009-04-17 14:48:21 | 132
4kézláb képe

nemtom csak vélemény paraszt-logika alapján: az igazi eredmény ha satufék, sőt ülés vagy fekvés, de egy lassú séta ésszerű kompromisszum;)

sőt a levezetés az levezetés nincs előtte megállás, de szerintem ezt te is úgyan úgy jól tudod - bocs hogy okoskodtam;)

Előzmény: futor (130)  
futor 2009-04-13 12:22:59 | 131
futor képe
Javít: futás után séta és közben pulzust mér ( a nyugalmi az nem idevaló kifejezés)  
futor 2009-04-13 12:21:44 | 130
futor képe

Leporolom ezt a régi nagyon fontos topic-ot.

Végigolvastam mindenkinek ajánlom.

Pulzus-segítség topic-ot bele kellene illeszteni?

Kérdésem a regenerálódási pulzusról.

Tempós futás után satufék és vár 1 esetleg 2 perc és csak utána levezet?

Vagy futás után séta és közben nyugalmi pulzust mér?

sepi 2007-07-09 21:21:36 | 129
sepi képe
Csak türelem!Smile

Előzmény: Kitu (128)  
Kitu 2007-07-09 20:04:59 | 128
Kitu képe

Sziasztok!

A múlt héten sikerült vennem egy Polar RS200sd-t. Ez az a fajta, amihez footpod is társul. Iszonyúan meg vagyok vele elégedve, pont egy ilyen órára vágytam. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki vásárlás előtt áll, ne sajnálja rá a pénzt. 

Kíváncsi vagyok, hogy az új, tudományos alapokra helyezett edzéseim, a pulzusra futás milyen fejlődést fog eredményezni. Egyelőre nagyon lassúnak tűnök, de mindenhol azt olvasom, hogy türelem :-)

eftomi 2007-07-09 14:44:28 | 127
eftomi képe
Akkor jól sejtettem a dolgokat. Köszi a tájékoztatást! Két dolog is tisztázódott. Nem a pulzusmérőm ment tönkre, és kövér vagyok. :-(

Előzmény: pen (126)  
pen 2007-07-09 14:30:21 | 126
pen képe
Meleg időben - egyéni adottságoktól függő mértékben - mindenkinek lecsökken a teljesítőképessége. Az edzett sportolókat illetve a kis testsúlyú, alacsony zsírszázalékú embereket kevésbé, a többieket általában erősebben leterheli a meleg. Már 20 C fölött bekövetkeznek olyan testi reakciók, amik lecsökkentik a teljesítményt, azaz ugyanazt a sebességet nehezebben, magasabb pulzussal fogod csak tudni tartani, vagy fordítva: azonos pulzushoz lassabb tempó fog tartozni. (Olvastam olyan ökölszabályt, hogy 25 fok fölött minden 1 fok plusz 5 mp-et jelent kilinként.)

Fontos, hogy idejében pótold a fokozott verejtékezéssel elveszített folyadékot, mert már a testtömeg 2%-ának megfelelő folyadékveszteség is érzékelhető teljesítmény csökkenést eredményez. Az elveszített ásványi anyagok pótlása is nagyon fontos, ezzel megelőzhető pl. az izomgörcsök kialakulása.

Előzmény: eftomi (125)  
eftomi 2007-07-09 14:03:47 | 125
eftomi képe
Azt szeretném tudni - nem csak sejteni -, hogy ha 30fokos melegben edzem, és bekövetkezett egy enyhe fokú dehidratáció - kiszáradt a szám - akkor a pulzus számom azonos tempó mellett emelkedhet akár 5-10BPM-et is? Pl. HR 145-150BPM-en futok kb. 5:30perc/km-rel, de ez tempó ma 152-162BPM-en sikeredett.  
pen 2007-05-26 14:38:29 | 124
pen képe
Új cikkünk a terheléses vizsgálatról szól:
http://www.edzesonline.hu/index.php?page_id=11&article_id=359  
pen 2007-03-17 11:17:00 | 123
pen képe
Másik jó módszer, hogy valaki reggel nagyon finoman :o) felébreszt, egyből rád szól, hogy ne mozogj, feküdj tovább nyugodtan, és ő méri meg neked a nyakadon számolva. Egymás után legalább három méréssel, és az átlagát véve lehet megbízható adatot kapni.  
sepi 2007-03-17 08:38:41 | 122
sepi képe
Amíg nem mérsz kevesebbet, addig mindig a legalacsonyabb a nyugalmi pulzusod. Nem mondják, hogy este egy alapos relaxálás után nem lehet kimérni, csak azt, hogy reggel ébredés után ez sokkal könnyebb. Mondjuk nem ér semmit, ha reggel felkelsz, kibattyogsz a pulzusmérődért, majd utána méred. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben mérni, ha elalszol a pulzusövben, majd ébredéskor óvatosan bekapcsolod. Semmi felülés, semmi mocorgás.

Előzmény: vajdaz (121)  
vajdaz 2007-03-16 23:39:02 | 121
vajdaz képe

Próbálom a nyugalmi pulzusomat meghatározni. Google-ozgatok jobbra, Google-ozgatok balra, mindenhol azt olvasom, hogy reggel, ébredés után kell mérni. Én viszont megfigyeltem, hogy este, egy fárasztó munkanap után, ha ledőlök az ágyra és ellazítom magam, lényegesen alacsonabb értéket tudok elérni, mint a reggeli érték (reggelente 65 alatt még nem sikerült mérnem, esti legalacsonyabb értékem 55). Akkor most melyiket válasszam? A különbség nem elhanyagolható.

eftomi 2007-02-18 11:02:42 | 120
eftomi képe

Szia!
Ha órát cserélsz, akkor itt egy vélemény:
Tavaly vettem egy Polar RS200-at. Jól szuperál. Van egy bibije, melyszerint le kell mosni a sótól (izzadtság) az órát mert ha sok lerakódik a gombok körül a só, akkor megmakacsolja magát a működésben. Ezen kívül tökéletesen mőködik!

Előzmény: Vandis (119)  
Vandis 2007-02-17 18:04:59 | 119
Vandis képe

Ahh, jó lett volna ezeket előbb tudni! Akkor inkább várok még vele, és veszek egy megbízhatóbbat :(

A kezdeti gondok nálam abbamaradtak mikor kikapcsoltam a mobilt használat közbenre, de most ez egészen más, így gyakorlatilag hasznavehetetlen a cucc :(((

Visszaviszem.

Előzmény: sepi (116)  
sepi 2007-02-16 11:36:46 | 118
sepi képe
Lelkük az van, az biztos!Smile

Előzmény: Limonade Joe (117)  
Limonade Joe 2007-02-16 08:39:38 | 117
Limonade Joe képe

Szintén zenész. Akarom mondani Timex. Az óra jó, de a jeladó-vevő nálam is gyakran eldobja a jelet. Bááár....

Elhatároztam, hogy lecserélem egy Garmin Forerunner 305-re. Arra viszont még spórolni kell. De mióta véglegesült bennem az elhatározás, hogy ha törik, ha szakad, nekem lesz egy Garminom, azóta a Timex is erőlködik és (kop, kop, kop) megemberelte magát. Biztos próbálkozik. Próbálja menteni a menthetőt. Hátha.Na mindegy. Majd megkapja a fiam. Illetve jelentkezett egy potenciális vevő is rá.

No, majd meglátjuk. 

Előzmény: Vandis (115)  
sepi 2007-02-16 06:33:37 | 116
sepi képe
Nekem is az első pulzusmérőm Timex volt és voltak vele gondjaim. Gyakran elvesztette a jelet, igazgatni kellett. Valakinek nagyon bejön, de szerintem túl érzékeny. Szervíz továbbra is ezt mondom. Ha ott sem jó akkor adják vissza a pénzt.

sepi.ontudatos.vasarloSmile

Előzmény: Vandis (115)  
Vandis 2007-02-15 22:12:32 | 115
Vandis képe
Timex :(( Olannyirra szomorú vagyok miatta...

Előzmény: sepi (114)  
sepi 2007-02-15 07:54:29 | 114
sepi képe
Polar? Gyanítom a jeladó környékén lehet a gond. De lehet tényleg csak a jó szellem:-)
Mindenesetre vidd el a szervízbe és próbáltasd ki egy másik jeladóval ott helyben.

Előzmény: Vandis (113)  
Vandis 2007-02-14 22:21:14 | 113
Vandis képe

Sziasztok!

Nagyon mérges vagyok. Karira kaptam a pulzusmérőmet. Egész múlt hétig tökéletesen működött. Azóta semmi nem történt vele, ott állt a polcon, hétfőn már nem mért. Csak akkor mér, ha a jeladót odaszorítom a mellkasomhoz, és odateszem mellé az órát. Amint elengedem a jeladót, vagy újra elkezdek futni, megszakad a kapcsolat.. Azt hittem - bár ez is nonszensz lenne -, hogy valamiért használaton kívül is továbbított a jeladó, és lemerült az elem. Vettünk bele vadi új elemet, de ugyanazt csinálja.. :(((

Mégis mit kezdjek most vele? Ha visszaviszem a boltba mit tudnak mondani? Elküldik vizsgálgatni, hogy tényleg van-e baja, stb? Várhatok rá heteket, hónapokat..... Történt már ilyen valakivel?!

Egyébként nem tudom milyen "jó" szellem járkál itt a lakásban, mert a biciklilámpámmal is ez történt. Fél éves sincs. Egyik héten még működött, hétvége után felraktam, és rossz volt... és kész, semmit nem lehet csinálni vele, pedig csak ott állt a polcon.

torolt_685 2007-01-15 12:30:22 | 112
torolt_685 képe

Ezek a számítások csak közelítő értékeket fognak adni, de a Sepié szerintem használható.
A pulzuskontrollos futások ennél is pontosabb zónakijelöléséhez egy terheléses tesztet érdemes elvégezni - általában a Conconi tesztet.

Próbálom röviden leírni... :)

A teszttel az anaerob küszöböt tudjuk meghatározni.
Általában futópadon – bringások görgőn – végezzük, 3-5 perces terhelési lépcsőkkel.
A terhelés fokozatos emelésével kb. 110 ütés/perc értéktől a pulzusunk lineárisan követi a terhelés emelkedését.
Grafikonon ábrázolva egy bizonyos terhelésnél kapunk egy töréspontot, ahol a pulzusszám lefelé görbül. Ez az anaerob küszöb.
Ehhez mérten érdemes a különböző edzészónákat beállítani, úgy, hogy alapozó időszakban ne lépjük át ezt a határt.

Előzmény: vajdaz (110)  
sepi 2007-01-15 11:39:49 | 111
sepi képe

A csak max pulzus alapján történő számítás nem veszi figyelembe az aktuális edzettségi állapotodat semennyire. A max pulzus ugy elvben nagyon ritkán változik és edzettséggel nem lehet növelni. A nyugalmi pulzus viszont változik az edzettséggel együtt, tehát szerintem mindenképpen pontosabb ez a módszer, ugyanis ezzel a pulzustartományaid igazodnak az edzettségi állapotodhoz.

Sepi

Előzmény: vajdaz (110)  
vajdaz 2007-01-15 11:22:06 | 110
vajdaz képe

Van ezen a weboldalon egy cikk a pulzustáblázat meghatározásáról. A cikkben leírt pulzusszám táblázat kiszámítására használt módszert már máshol is láttam. Van viszont valami, ami elbizonytalanít. Vannak cikkek, ahol a max pulzusszám százaléka alatt tényleg a max pulzusszám százalékát értik (és nem a max pulzusszám és a nyugalmi pulzusszám közti szakasz százalékát). Tehát pl. a 180-as pulzus 50%-a 90 (függetlenül a nyugalmitól).

A különbség a két különböző módszerrel számított táblázatok között nem jelentéktelen. Most akkor hogyan számoljak?

Mellékesen, ha egy Polar pulzusmérő órán százalékban beállítok egy pulzusérték tartományt, akkor a szimpla módszer szerint állítja be azt (tehát a nyugalmi figyelembevétele nélkül, annak ellenére, hogy az óra ismeri a nyugalmi pulzusomat, mert beprogramozatam). Lehet, hogy a Polar óra szoftverfejlesztői nem értenek a pulzustáblázat számításhoz? Nem hangzik plauzibilisnek.

Tehát amikor 70%-80%-os tartományban akarok futni, akkor melyik módszert alkalmazzam?

kedvespeterke 2007-01-11 19:23:01 | 109
kedvespeterke képe
Igen. Én is a nyakamon szoktam mérni. Eddig azt hittem, jól mértem, de úgy néz ki, mégsem, vagy, ha igen, akkor már elméletileg halott vagyok... :)  
evita 2007-01-11 18:20:35 | 108
evita képe
Ha nem pulzusmérővel, akkor hogy méred? Én kézzel szoktam, nyakon, de ezt nagyon gyorsnál nem tudom követni. Nomeg, 10 mp-ig mérve 2 ütést elszámolva +/- 12, és az már elég pontatlan!

Előzmény: kedvespeterke (107)  
kedvespeterke 2007-01-11 00:02:01 | 107
kedvespeterke képe
Kösz, akkor még egy párszor lemérem.

Előzmény: Odemas (106)  
Odemas 2007-01-10 23:20:13 | 106
Odemas képe

Ha a tanulmányaimból jól emlékszem, akkor 230 körül átvezetési blokk van, ami azt jelenti, hogy a pitvarban levő ingerképzési központból nem tud az ingerület a kamrára átterjedni, mert az még refrakter stádiumban van.

Ez magyarul azt jelenti, hogy 230 fölött gyakorlatilag megáll a szív, ezért a 245-ös pulzus viszonylag lehetetlen.

Ettől még lehet nagyon magas pulzusod edzés közben, de én az előzőekből kiindulva azt mondanám, hogy nem nagyon jó ez a magas érték. 

Előzmény: kedvespeterke (105)  
kedvespeterke 2007-01-10 21:36:11 | 105
kedvespeterke képe

Helló! 

Egy kérdés: mit jelent az, hogy egy jó tempófutás végén 245-re is felmegy a pulzusom? Az most akkor jó, vagy rossz? Testalkatilag szerintem egész normális vagyok, meg elég aktívan sportolok (kosár), úgyhogy nem igazán tudom, mire vélni ezt a magas számot. Nem pulzusmérővel mértem, de többször is ez az eredmény jött ki, úgyhogy eléggé pontos.

Előre is köszi! 

kocsonya 2007-01-10 18:43:23 | 104
kocsonya képe

Üdv!

Valamelyik spuriban olvastam, hogy a tüdőt úgy lehet edzeni, ha kicsit leszorítod és úgy futsz 20-30 percig, ami kb 30%-os javulást okoz (több oxigén). Kipróbáltam (az adót kicsit meghúztam a mellkasomon), és kb. 10-12-vel megnyomta a pulzusom ez az akció. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.

zolle 2007-01-10 09:57:53 | 103
zolle képe
Hú, ez nagyon jó írás volt. Cool

Előzmény: atom (99)  
Cuha 2007-01-09 22:18:45 | 102
Cuha képe
Tegnap futópadon futottam és megállapítottam, hogy hülyeségeket mér a pulzusmérő óra, akkor is ha nem fogom meg a pulzusmérőt a padon. Az én ketyerém nem kódolt. Sajnos. Nőknél bezavar a mérésbe a mell rázkódása is, ezért érdemes szoros toppot viselni.  
Vandis 2007-01-07 12:21:06 | 101
Vandis képe

Én is köszönöm a világosítás! Egy csomó hasznos dolgot olvastam! Surprised

Kicsit elkeserít, hogy ezek szerint ennyire rossz az állóképességem, pedig már vagy 3 hónapja futok, és csak egy hetet hagytam ki most karácsonykor Undecided Arra is gondoltam, hogy a súlyom is nehezít a dolgon (bár "csak" 3-5 kilóról van szó), gondolom kisebb testsúllyal könnyebb futni (?).

Én azt figyeltem meg egyébként (most hogy van mérőm Embarassed), hogy ha 180 fölé megy a pulzusom, akkor már nem nagyon bírom. 184-nél elkezdem kapkodni a levegőt, és 186 fölött vége. És ez akár egy kör alatt bekövetkezik. Kényszerű módon tehát, de minden esetre valóban szoktam sétát iktatni a körökbe, míg lemegy a pulzusom Innocent

oleandro 2007-01-05 19:32:21 | 100
oleandro képe

Na köszi szépen a kimerítő felvilágosítást. Én ehhez teljesen kuka vagyok, csak tippeltem, mert a "nyugalmi pulzusról már hallottam, és akár az is lehetett volna. Egyébként akkor azt hogy mondják angolul?

És még egy kérdés: Én például (41 éves férfiú) a beállt utazósebesség mellett úgy 137-140 pulzusszámot produkálok. Ugye akkor ez az én steady-state pulzusom? Ezt nekem még érdemes megpróbálni valahogy feltornázni?

ja, és még valami: hogy viszonyul mindez az aerob küszöbhöz? 

Előzmény: atom (99)  
atom 2007-01-05 19:19:33 | 99
atom képe

A steady state kifejezést talán állandósult állapotként fordíthatjuk a legpontosabban. A fiziológiában (mert más tudományterületeken is használt a kifejezés) olyan állapotot értünk alatta, amikor valamely fiziológiai (biokémiai) folyamat "beállt", és "egyensúlyi" állapotban van. Amikor az izmainkat elkezdjük dolgoztatni, akkor biokémiai folyamatok indulnak meg bennük, melyek eredményeképpen tejsav termelődik. (A tejsav az energianyerési folyamat egyik fontos eleme.) Minél nagyobb intenzitással dolgozunk, annál nagyobb szerepet kap a tejsav a munkavégzésben, ezért annál fokozottabb lesz a tejsavtermelés. Állandó izommunkát feltételezve a szövetekben a tejsavkoncentráció az idő függvényében emelkedik, és egy idő után beáll egy, az intenzitástól, az edzettségtől, a fáradtságtól, stb. függő szintre. Ha ez megtörtént, akkor elértük a steady state-et. Ha "túl intenzíven" dolgozunk, akkor a folyamat nem stabilizálódik, mert a tejsavtermelés gyorsabb lesz, mint a tejsav felhasználásának képessége. Az izmokban felhalmozódik a tejsav, ami elmerevedéshez, majd -- ha nem lassítunk -- az izomműködés megszűnéséhez vezet, ami nyilván az aznapi edzés végét jelenti...

Steady state-et különböző tejsavkoncentrációknál lehet elérni. Ha lassabban futsz, alacsonyabb, ha gyorsabban, magasabb lesz az állandósult tejsavszinted. Azt a legmadasabb értéket, amely mellett még tudsz steady state-ben dolgozni, tejsavküszöbnek is szokták nevezni. Ha az a cél, hogy minél hosszabb edzéseket végezz (mert állóképességre, súlycsökkentésre, stb. gyúrsz), akkor feltétlenül steady state-ben kell lenned az edzés teljes folyamán (na jó, a legvégén pár repülő talán belefér...), azon belül is lehetőleg nem a tejsavküszöb közvetlen környékén. A tejsavküszöb egyébként edzhető (felfele tolható), de csak akkor érdemes ebbe belefogni, ha megvan az állóképesség, ami lehetővé teszi a gyorsítóedzések elviselését.

A fentiek miatt van az, hogy tapasztaltabb futóktól a kezdők szinte csak azt hallják, hogy lassabban, lassabban!Smile (No meg természetesen azért is, mert így az ízületek és a szalagok is fokozatosan tudnak edződni.) És a fentiekből következik a bemelegítés, de különösen a levezetés fontossága, ugyanis ez utóbbi során tud az izmokban az edzés során beállt tejsavszinten felhalmozott tüzelőanyag elégni. Mert ha ottmarad, az a mozgás megszűnése után már csak lassan bomlik le, és addig roncsolja a szöveteket. Lásd: izomláz.

A kívánt edzésintenzitást tehát a ma divatos elvek szerint a tejsavszint alapján lehet személyre szabottan belőni. Ehhez viszont szurkálni kell az ambíciózus delikvenseket, hogy a vérből a tejsavszint megállapítható legyen Surprised (bár olvastam már olyan találmányról is, mely a nyálból próbálja mérni a tejsavszintet az izmokban...). Viszont úgy találták, hogy az edzéspulzusnak a maximális pulzushoz viszonyított arányából elég jól lehet következtetni a tejsavszintre. Ezért egyes ketyerék néhány személyes adatból meg mért fiziológiai jellemzőkből javaslatot tesznek pulzusértékekra, melyek pl. steady state-en való edzést valószínűsítenek. Így kerül ez a kifejezés a kézikönyvekbe.

Elnézést a tudományoskodásért, meg azért is, mert nem kellően tudományosan fogalmaztamEmbarassed.

Előzmény: oleandro (95)  
torolt_685 2007-01-05 18:22:49 | 98
torolt_685 képe

Szia!

Sajnos, ez másként nem fog menni, meg kell próbálnod rendszeres gyalogló szakaszokat beiktatni a futásaidba.
Nem érdemes ennyire magas pulzussal futni.

Van olyan edzéselmélet, mely szerint a kezdő futókat addig nem is engedik futni, amíg - néhány héten keresztül - egy óra tempós gyaloglással meg nem szilárdították az állóképességüket. 

Tehát szerintem figyeld az órát, és ha átléped azt a felső pulzushatárt, amit elterveztél, gyalogolj - egészen addig, amíg a pulzusod visszaáll a zóna alsó értékére.

Fog ez menni... :)

Előzmény: Vandis (97)  
Vandis 2007-01-05 18:04:05 | 97
Vandis képe

Sziasztok!

A mai futásnál kikapcsoltam a mobilom, és jónak tűnnek az adatok, amiket adott az óra.

Már csak azt nem értem, hogy hogyan lehetne futás közben kontrollálni, milyen pulzusszámmal edzek. Hiszen akármit csinálok, nagyon kicsiket lépek, lazán futok, akárhogy futok, egy kör után mindig 180-on van a pulzusom. Bicajozás közben valahogy természetes, hogy tudom változtatni, milyen erősséggel tekerek, és akkor a kívánt pulzusszám is megvan, de a futás fárasztó, akárhogy futok, a pulzusom max.on van. 

Nálatok máshogy működik?

Vandis 2007-01-05 11:44:46 | 96
Vandis képe
Kódolt? Hű, foglmam sincs! Foot in mouth de megérdeklődöm Wink

Előzmény: atom (92)  
oleandro 2007-01-04 23:29:51 | 95
oleandro képe
a steady state magyarul nyilván a nyugalmi pulzust jelenti

Előzmény: Hauanita (93)