RR torna és hasonló kínzások ...
Létrehozta: RunKa | 2011-11-23 14:22:30-kor
Egyre többen tornáztok :)
Lefáradtál? Jól esett ?
Dumáljuk ki ::))
BA:
ammm, nem tom mi a napraforgó ülés, amire én gondolok:
egyik láb törökülés, másik hátra de fordítva (belsőcomb alul) és emelgetni? Ez csípőgyakorlat, így túlképp egy popsin ülsz.
Előzmény: Eperszem (57)
A boda ball angyon jó volt, a kis labdával reggeli torna, ez votl az első, ez bejött nekem. Lábfej közé szorítani, úgy emelgetni, végig vezetni az egyik kezemmel a másik kezemtúl a mellkasomon át. Azzal tényleg angyon jó volt.
RR a szokásosat nyomta, főleg comb és popóra, de közben Norbi bele tett ilyen tánc betéteket, na az nekem nem jött be.
Béres A. : Úgy ülteünk, hogy ilyen napraforgóban kifelé mindkét lábam, a fél fenekem volt csak lent és a lábunkat emelgettük.
Hú ez így érthető? :D nem hsiezm :D
Előzmény: RunKa (56)
Hú igen ezek a kitartások kemények, de ha nagyon koncentrál az ember és össze szedi magát úgy azért meglehet. És szépen fejlődni is lehet:)
Tegnap napközben sok gyakorlat tetszett amit eldöntöttem majd megosztok... persze már semmi nem maradt meg belőle, de még keresgélek a fejemben, hátha rábukkanok :)
Előzmény: Bozót (54)
Nem akartam a házilagos lábsúllyal babrálni, de majd egyszer kőccsönkérek egy igazit :)
Nem hiszem, hogy gyenge szalagok okoznák a problémát, ősrégi ügy, azóta azért elég sokat mogolódtam ami erősíthette volna....bár a fene tudja.Edzésen is néha szivat, pl amikor egy lábon állva, lábletétel nélkül rúgunk sorozatot, egyre magasabbra. No meg néha az ágyban (khm...) is ;-)
Klassz a gyakorlat amit írsz, mi a múltkor edzésen úgy csináltuk, hogy az alsó láb behajlítva és a másikra támasztva, és így csípőemelés oldalra fel. Kemény! Meg teljes törzsizomzatra nagyon jók a különféle kitartások, fekvőtámaszban nagyon előrenyúlva (amennyire még meg tudod tartani magad, popsi nem áll égnek), alkartámaszban, oldalt egykézen támaszkodva vagy ugyanígy oldalt alkaron. Legalább 1percig kitartani mindegyiket.
Előzmény: RunKa (53)
:)
Sajnálom, hogy nem tetted fel a kilós lábsúlyt, mert úgy szerintem nagyon fárasztó :) De hogy írod, hogy így kissé fájdalmas a csípőd, jobb is. Nem elképzelhető, hogy megerősödnek ott a szalagok? Ez a harci edzéskor nem jön ki ?
Igen, azért írtam a végére, hogy a pocira tégy valamit, mikor csípőemelés van, mert nem érzem azt én sem erősnek, én 3 kg szoktam, mert nincs nagyobb, de most jut eszembe, rárakhatok kettőt is :D
Neked derékra viszont volna egy használható, lefotózzam ? Bár talám le is írhatom értelmesen:
Szal oldalt fekszel egyenesen, lábak nyújtva, egyik lábfej a másik mögött szorosan, hogy ne egymáson legyenek, mert az kényelmetlen, az alsó karon megtámaszkodsz és a csípődet elemeled a talajtól. Innentől fel -vízszintnél feljebb ha megy - és leengeded a talajig, dolgoztatva az oldasó hasizmot. Ezt lehet egyenként, vagy fent tarva piciket.
A másik kezeddel megtámaszkodthatsz egy kicsit elől, de sokkal nehezebb, ha ne teszed.
Ha ez kevés, megspékelheted úgy, a nem könyöklő karoddal elől támaszkodsz és miközben a csípő felemel, a felül lévő lábad behúz a támaszkodó könyökhöz :) Ez finom :D
Na egy próba ?
Ugyanezt lehet TRX-el, mert a lábfejed ilyenkot a TRX-ben csücsül. Kemény szerintem.
Előzmény: Bozót (52)
Na, jelentem, megvolt! Igaz, a lábsúly kimaradt.
Nem bántam, hogy nem erősebb a szalagom, mert így is beszólogatott a csípőm. Talán most a sok nyújtástól és a minél magasabbra rúgásoktól fáradtabbak arrafelé az izmok (amúgy is van vele valami geb@sz, de nem volt elég zavaró ahhoz, hogy komolyan utánajárjak. Ortopédus szerint jelentéktelen, talán az anyai ágon a családban halmozódó csípőficamokhoz lehet köze, hajlam szintjén - bizonyos helyzetekben görcsszerűen fájni kezd a forgónál és csak helyzetváltoztatásra szűnik, ha tovább erőltetem, az elviselhetetlenségig fokozódik és tompa fájdalom marad utána)
Hasra a súlyt egy háromkilós kutyatáp szolgáltatta :) Klassz gyakorlatok, mindenesetre és folyamatosan csinálva egyáltalán nem laza. Számomra a csípőemelős nem kihívás,azt 15-20kilós gyerekkel is bármikor, a többit azért érezni rendesen!
Előzmény: RunKa (51)
Édes vagy, köcce-puszi
Ez megerősített abban, hogy ezeknél a gyakorlatoknál a rengeteg ismétlésen és persze a plusz súlyon van a hangsúly, ugyanis ismerem őket, csak épp lusta/közömbös/stb voltam mindig hogy igazán sokat megcsináljak folyamatosan. No meg extra súllyal még nem próbáltam. Később megcsinálom és beszámolok az élményről, becsszó :) Jobb híján zöld szalag, a súlyt még kigondolom - a PET palack igen jó ötlet, hasonlóra gondoltam én is, csak nem szigszalaggal hanem térdzokniba :)))
Előzmény: RunKa (49)
Ok.
Képzeld, este már láttalak egy homokkal megtöltött, lábszáradra szigszalagozott petpalackkal magadon ... mert ismerve a minimalizmusodat, ezt másképpen el nem tudom elképzeni
Szalag, az más téma, az erőssége fontos. Ahány fajta, annyi féle, hiába azonos a szín. Bár asszem torna tekintetben, nem lehet már nagyon sok újat mutatni.
Legyen
Előzmény: Bozót (47)
Nem, dehogy! Csak simán kiváncsi vagyok. Hátha tényleg valami tökjó gyakorlat amit még nem ismertem.
Lábsúlyt alkotok, szalag zöld van, de rakhatom duplán :P
Előzmény: RunKa (45)
Akkor kell egy kék Thera meg 1 kilós lábsúly, van ?
Neked amúgy is jó, izmos lábaid vannak :D
Azért mert sacctizenkétszer csináltam ilyesmit, nem jelenti, hogy über vagyok :)
ha nekem is lennének mazohista hajlamaim, akkor most büszkén telivigyorral közlekednék, hogy nekem mindezt az állapotot sikerült egy 20 perces RR comb gyakorlattal elérnem:)
Előzmény: Bozót (35)
Nekem a Bécs -Budapest 2.napján voltak ilyen problémáim 100 kilóméter lefutása után amikor be kelett ugranom /vánszorognom/rövid időre az útszéli erdőbe.
Előzmény: Bozót (35)
Hehe :) A K100 után hazaérve volt ilyen élményem legutóbb, hogy miután elsőre majdnem bepisiltem az érzéstől, inkább letámaszkodtam a kád szélére és úgy ereszkedtem le a toalettre :)) Szerencsére hamar elmúlt. Van egy enyhe mazohista hajlamom, így terheltem rendesen max kicsit fogcsikorgatva :)
Előzmény: bibe2 (34)
köszi a szalag vásárlási ötleteket. egyenlőre azt hiszem minden nélkül csinálom, mert még így is nagyon izomlázam van még mindig. nem is értem a wc-t, ágyat, széket miért csinálták ilyen alacsonyra?!:) tiszta kínszenvedés ráülni:) meg egyébként lábsúlyom az van, úgyhogy majd ha már edzettebb leszek, akkor először megpróbálom azzal és majd utána jöhet a szalag!
Hát, a táncosok nem vonzanak, pilates - jóga izgat de azokat már próbáltam máskor. Meg sok eszközös volt, ami hamar betelt.
Hát máskor ment már egy ilyen napnak a véggi tornázása, ott elkap a hangulat és cska nyomaj az ember. Aztán este már fogat sem tud mosni fájdalom nélkül. :)
Előzmény: RunKa (20)
Én lenyomtam a mait :) A csípő A kémény volt kilós lábsúllyal.
De amúgy szerintem belsőcombnál jól jön a lábsúly a gumi mellé, mert jobb a húzása :D
Én Decában vettem tavaly, 3 darabos, ilyen:
http://www.decathlon.co.hu/HU/fb-300-keszlet-12812757/
Egyenlőre a legerősebbet egyáltalán nem tudom használni....
mondjuk nem ismerem, hogy mennyire erős (nekem thera-band sötétkék kötelem van)
Előzmény: Bozót (27)
Vicces, hogy a fekete jóval olcsóbb :P (oké, látom, a zöldhöz dvd is jár) Én ha most vennék, biztos nem zöldet, nagyon gyenge, és hosszabbat
Előzmény: Sneci-ke (24)
Most nem akarok baromságot állítani, de a Hervisben, mintha 1600-ért láttam volna, még rá is csodálkoztam, mert 3 e. körüli emlékeztem, mikor én vettem. Aztán lehet benéztem, de meeg lepne, meg kellene ott is nézni.
Megsasoljam holnap ?
Előzmény: Sneci-ke (24)
bocsi, remélem nem reklám, de hátha érdekel, hogy itt akciós most hétvégén a zöld szalag:
http://thera-team.hu/termekek.php?category=erositogumiszalag15m-eshosszban
Előzmény: bibe2 (5)
Na, ez kemény menet lez, ha végig is nyomod, talán csak belekóstolsz mindebe :D
Nem próbálsz ki olyanokat, amiről fingod sincs, hogy melyik fán termett ?
Előzmény: Eperszem (15)
Én is Zsófival tornázom, még súlyzót is vettem neki, de persze ő már nagyobb :)
Előzmény: Eperszem (15)
Nem, most nyújtok ezerrel, meg fekvőtámaszozok. Kell az a sárga csík az övemre!
Előzmény: RunKa (66)