Én annak idején a turkálóban vettem 200 Ft-ért a futópólómat........Minél szellősebb annál jobb, ha lehet úgynevezett technikai póló legyen, és ha lehet ne pamut......De az elején bőven megfelel egy turkálós póló is-ja ha lehet világos szinű legyen, mert fekete pólóban a napon futni nem nagy élmény....
Én nem voltam, nyaraltam épp, utána láttam, hogy páran voltak, kenuztak, biztosan klassz volt :) Nekem idén kimaradt a kajak, na de nyár lesz jövőre is ;) Akkor majd hamarabb szervezkedünk.
Köszönöm kérdésed! A helyzet az, hogy most két hónap gyógyszerszünet, utána egy újabb 90 napos kúra. Addig eltiltottak a futástól. Úszás és torna javallott, mondjuk azt nem mondta, milyen. Az úszás nálam alapból kilőve. Ha utána sem javul, akkor komolyabban bele kell nézni a térdembe.
Köszönöm az érdeklődést! Még mindig úgy érzem, hogy visszajönne, ha nekiállnék futni. Úgy tűnt, mintha javulgatna, de hétfő óta olyan érzésem van, mintha gombostű került volna a nadrágomba, még meg is néztem, hátha valami gaz beleakadt, de sajnos nem, ez az izmon belül volt érezhető. Hol érzem, hol nem. Közben elkezdtem helyrehozatni a fogaimat is, egyet ki kellett húzni, de még vár rám egy tömés is, de én vagyok a hülye, hogy eddig vártam vele, megmenthető lett volna, ha időben foglalkozom vele, csak hát ugye nem fájt. A doki nő szerint akár okozhat ez is reumatikus fájdalmakat, tehát még az sem biztos, hogy ortopédiai eredetű, hiszen az MRI nem mutatott jelentős elváltozást. Remélem ettől helyre fogok jönni. Júniusban megyek kontrollra az ortopédiára.
Na, ez jó. Leírtam szépen a választ, erre valahol elszállt a rendszerben, lehet, hogy mégegyszer nem tudom ugyanazt produkálni. :-) Szóval az orvos szerint semmiség, egy három hónapos kúrát írt elő a mérsékelt chondropathia (porcpuhulás) miatt. Ezen kívül állott vizes borogatást Ibutop krémmel, szerinte el fog múlni, és akkor futhatok is. Azt viszont én sem értem, miért tart ilyen sokáig. Viszont van egy másik gyanúm. Van egy lyukas fogam, amit már illene helyre hozatni. Nem félek a fogorvostól, de attól annál inkább, ez mennyibe fog fájni anyagilag. Ezért húztam-halasztottam.
Na szóval, a lelet mellé a következőket biggyesztették:
Synovitis nem látható. (Ez jó hír.) A külső szalagok és meniscusok épek. (Szuper!) A keresztszalagok inhomogén jeladása mucoid degenerációra utal, az első keresztszalagban diffúz felrostozódása látható, a hátulsó keresztszalagban multifokális mucoid degeneratios laesiok ábrázolódnak. (Szarul hangzik.) Chondropathia a medialis teherviselő felszíneken mérsékelt fokban ábrázolódik. (Talán még menthető?)
Diagnózis: S8350 A térd elülső és hátső keresztszalagjának rándulása és húzódása. (De ez ilyen sokáig nem javul?)
Kíváncsi vagyok, mi lesz a terápia, és hogy leszek-e még futó valaha is.
Jó lenne, ha a későbbiekben is a lábammal sportolhatnék, mert csak úgy tudnék a citromból limonádét csinálni, de remélem, hogy még menthető a futás, legfeljebb lemondok a versenyzésről és lötyögve edzek.
Még nincs diagnózis, röntgenen voltam, 13-án megyek MR-re, akkor tud többet mondani, de sajnos a tünetekből ugyanarra gyanakszik, mint én, meniscus sérülésre.
Már van időpontom jövő hétre. Egyelőre legyen meg a diagnózis, aztán meglátjuk. Addig is sokat sétálok. A vicc az, hogy testmozgást szoktak javasolni ilyen esetekben, hát nekem meg éppenhogy az hozta elő. Még az is lehet, hogy a hideg. Egy biztos, soha többet nem fogok egy szál szterccsnadrágban futni mínuszokban, akárki akármit is mond a túlöltözésről. Nekem nem jött be a lenge öltözet télen.
Nyugalom Gábor! Legelsőnek menjél el egy szakemberhez akinek pontosan mond el, hogy hol mit érzel! Ha tényleg ez a probléma akkor a hivatkozásod is leírta, hogy mit kell csinálni, gondolom, hogy nincs súlyfelesleg. Próbáld megtanulni a gyógytornát, és lehet, hogy gyógyfűrdőt is javasolnak-nem tudom, majd a doki megmondja. Addig is kicsit vegyél vissza a futásokból, főleg az intenzív, gyors futásokból, mivel az nagyon igénybe veszi a lábat, de majd ezt is megmondja a doki!
Van köztetek olyan, akinek volt/van ízületi kopása, de legyőzte? Megrémít a gondolat, hogy esetleg nem futhatok többet. Szinte az össze tünetet produkálta a lábam.
Voltam a dokinál. Javasolta, hogy február körül megismétli az októberi mütétet és egy kicsivel több kortizont kapok. Valószínüleg bele fogok egyezni, mert múlt héten már volt három, majdnem fájdalommentes futásom. Persze vérszemet kaptam, és erre a hétre már nagy terveim voltak, de vasárnap megfertözött a legkisebb labanc unokánk. Jelenleg Erikával mind a ketten szarul vagyunk.
Nagyon mérges vagyok, mert október óta ez a negyedik megfázásom, gyomorhurutom. Holnap repülünk Egyiptomba, ahol már 80 km-t szerettem volna futni, de nincs semmi esélyem. Mindegy, majd januárban, de hogy melyik évben, azt nem tudom
Semmi, csak éppen egész télen a nyári felsőt használom aláöltözetként a hosszúujjú alatt, kellene valami melegebb, ami futás után lötybölhető, hogy ne legyen büdös a következő alkalommal.
BUÉK mindenkinek! Megváltozott a véleményem ( ) a maszkról. Nem használtam eddig. Ajánlanátok? Aki használ, az milyet?