Bicikli
Létrehozta: Smaster | 2007-01-13 17:19:54-kor
Minden ami bicikli.
Előzmény: Smaster (802)
Előzmény: mentősmiti (792)
Köszi Kolytyi a kimerítő infót. Ami a sérülésemet illeti április végén a rendőrnapon felkértek a munkahelyemen, hogy mint mentők nem fociznák-e a rendőrök, tűzoltók, és volt határőrök ellen. A rendőrök elleni meccsen ütköztem az ellenfél játékosával ( RENDŐRI BRUTALITÁS ) aki ráesett a lábfejemre.Ezáltal eltörött 2 lábközépcsontom. Most a járógipsz utolsó hetét töltöm a jövő héten veszik le. Még soha nem volt eltörve a lábam nem tudom,hogy utána mennyi idő elteltével tudok futni.A bicaj szerintem rögtön menni fog bemelegítésnek. Már nagyon várom !
Nem hiába, a tornatanárom régen mindig mondta a" labdarúgás az egyik legdúrvább sport" !! De hát mint aktív játékvezetőként ezt minden hétvégén tapasztalom !!
Mi történt veled? Sportbaleset vagy valami más?
A kérdésedre itt (http://en.wikipedia.org/wiki/Giro_d'Italia) azt választ leltem, hogy ennek történelmi okai vannak. A Giro létrehozását a Tour de France sikere inspirálta. Utóbbi egy 23 éves sportújságíró ötlete volt, hogy segítségével növeljék a L'Auto (később: L'Équipe) című sportlap példányszámát. Mivel ennek az újságnak sárgák voltak a lapjai, ezért lett az élen álló trikója is sárga. A Giro-t Emilio Camillo Costamagna, a La Gazzetta dello Sport főszerkesztője hozta létre hasonló célzattal - ezt pedig rózsaszínű papírra nyomtatták. Így 1931 óta ilyen színű az összetettben vezető trikója.
Előzmény: mentősmiti (790)
Szasztok ?
Sajnos most törött lábbal nézem a Girot és vagy lemaradtam vagy nem figyeltem oda eléggé de szeretném megkérdezni, hogy az összetettben vezető miért a rózsaszin trikót kapja a sárga helyett ? Köszi
Előzmény: cinelli94 (786)
Sziasztok!
Tervezi valaki innen a Critical Mass-t vasárnap? Én erősssen gondolkodom rajta, ha már van hozzá bringa is.
Egy éve?! :S Az még elég fiatalocska. (Már vagy másfél éve nyúzok egy Mity és 4 hónapja az Astral 8-at, de még hasonlót nem tapasztaltam.)
Nem tudom, mihez viszonyítsam a beszerzési helyet (csak a fővárost és környékét ismerem). :-) Szerintem, bármelyik hozzád közel eső bringás boltban próbálkozhatsz. Az online üzletekben is szokott lenni, de a szállítási díj legalább a kétszerese. :-) (www.ebike.hu-n 390 Ft szállítás: 1.600 Ft)
Mindenképpen próbáld meg előtte közelíteni az érzékelőt a mágnessel. A mágnes közepe pedig az érzékelőn lévő horony vonalába essen. (az útmutató max. 5 mm távot ír, nekem közel 10mm és működik)
(Azért arra még felkészítenélek, bár nem akartalak idegesíteni vele, de kb. 10% esély van a korábban említett bimetál meghibásodására is. Ezt csak azért zárnám ki egyenlőre, mert említetted, hogy a mágnes mozgatásával javult a mérés. Az új dokkoló ára meg 3.000 Ft körül van. :S )
Előzmény: zolle (778)
Egy éve működik a dolog - lehet, hogy elfáradt (a mágnes).
Igen, azt vettem észre, hogy az időt (szerencsére) jól méri. Tehát az aktuális sebesség jelzésével, az átlag sebeséggel és a megtett km-el lehetnek gondok.
Ok., köszi, ezt megfejtettük. ;-) Akkor nézek valahol új mágnest.
Hol is? Javaslat?
Előzmény: Getz (777)
Valószínűleg nem elég erős a küllőmágnes, vagy távol van az érzékelőtől (Az érzékelőben van egy üvegcső, egy speciális gázban lévő bimetállal, aminek a két érintkező lapja összeér és jelet ad, ha áthalad a mágneses téren). Szinte biztos, hogy mindent rosszul mér. Talán csak az időt nem, mert a jelsűrűség egy adott intervallumon belüli minimum száma alapján járatja az órát. A sebességet és a távolságot biztos, mivel mindkettő a jelek adott intervallumon belüli pontos mennyiségétől függ.
(A mágnes pár száz forint és ha jól emlékszem létezik erősebb kivitel is.)
Előzmény: zolle (776)
Hááát, kerékpáros is a kérdésem meg nem is. ;-)
Tehát. A múltkori tekeréskor észerevettem, hogy a sebességmérő kevesebbet mutatott mint, ahogy Én mentem. Egy megszokott lejtőn száguldottam, lefelé olyan 45-50-el és csak 36km/h-t mutatott. Amikor pedig sokkal lasabban mentem akkor pedig szintén 36km/h-t. Féltávnál megálltam és megigazítottam hátol a küllőn a mágnest és jó, jobb lett.
A kérdés az, hogy vajon ilyenkor hogyan méri az időt és a megtett km-t? Arányaiban az is változik? (CateEye Astrale 8)
Előzmény: Getz (773)
Jó kis munkahely. :-)
Nem panaszkodom, tényleg jó volt az idő. Igaz, az elején kaptam egy kis esőt, meg az útról retket. A biai halastónál kisütött a nap, majd szembe jött a legjobb edzőtársam és hazáig kísért... Ettől függetlenül nagyon jó volt kint, végre szabad levegőn. :-)))
Előzmény: Ms.Kate (772)
ma egy rossz szavad nem lehet az időjárásra vonatkozóan, no ratyi, csak szánsájn én a változatosság kedvéért egyet a munkahelyemen is tartok, hogy ha rám tör a tekerhetnék akkor csak felpattanok rá és hajrá...egyet meg otthon...
Előzmény: Getz (771)
Őket?! Én egyszerre még csak eggyel próbálkozom, így sokat spórolok a takarításon. A ratyi időből viszont nagyon e l e g e m v a n!
Előzmény: Ms.Kate (770)
Az attól függ! Sport előtt és közben igen, utána nem.
(Mostanában rozsdállik' a bringa...)
Előzmény: Ms.Kate (768)
Előzőt hozzászólásomat kár volt beírnom, mint olvastam aztán...
A doppingról: persze, hogy mindenki (vagy majdnem) doppingol: nagyon éles a verseny, sokkal több sportoló forog a "szakmában", mint mondjuk 20-30 éve, másrészt általában nagy pénzekről van szó, de mégha nem is, akkor is a megélhetésükről. A mai világban egy sima mukavállaló is sok egészségtelen dolgot megtesz az állásáért (doppingszerek: kávé, ital, esetleg drog, kockáztatja mentális egészségét és magánéleti kapcsolatrendszerét, vagy erkölcsi intaktságát)...
A végén kiderül, hogy tégyleg minden országútis doppingol. ;-) :-P vagy inkább :-( Na jó, most belefutott néhány síző is.
Index:
Újabb óriásbotrány robbant ki doppingügyben
Direkt linkek:
http://www.edzesonline.hu/upload/1065/4447.jpg
http://www.edzesonline.hu/upload/1065/4448.jpg
Előzmény: azazello (763)
Kedves bringások és főleg Critical Mass-hívők,
Gazdáját keresi egy (azaz 1 db) L-es méretű zöld-fehér CM-feliratú bringásfelső, a hátán fényvisszaverő csíkkal. Képet róla itt találsz: http://www.edzesonline.hu/index.php?page_id=9&action=list . Az ára 6000 forint.
Ha érdekel, keresd Kalapácsost a 20 324 0915-ön.
(Nekem is van egy, korrekt minőségű darab.)
Előzmény: szentedani (756)
Előzmény: cinelli94 (753)
Előzmény: cinelli94 (803)