Balaton átúszás
Létrehozta: eftomi | 2009-01-11 11:56:28-kor
Révfülöp - Balatonboglár. Táv:5200m www.balaton-atuszas.hu
Az átúszást ismét elhalasztották. Az új időpont július 30-a szombat, melynek tartaléknapja 29. (péntek), 31. (vasárnap), valamint augusztus 5-6-7.
Úgy néz ki, megyek Balatont úszni. Szerintem olyan 18-19 perces tempóban menne is, szeretnék 1:40-en belül menni. Reggel nyolckor indulnék az első körre, vagyis minél előbb. Viszont a nyílt vízen nagyon nem érzem a sebességet, a pajtim pedig lemondta a dolgot. Tervez valaki hasonló időt, aki nyulazna nekem, illetve akivel figyelhetnénk egymásra?
Én 85 környékén 17 fokos vízben is teljesítettem az átúszást. Nem mondom az már nagyon hideg volt.
Igaz csak 6-700 őrült ment végig, 300 feladta! A megelőző évben 3-4000 emberből 10-15 fő adta fel.
Hideg is volt, hullámzott is, de akkor sem halasztották el.
Egy kicsit hisztérikusnak tűnik az utóbbi években ez átúszás. Gondolom meg van a miértje, de nekem akkor is annak tűnik.
Sajnálom azokat a sporikat akik akik évek óta erre gyúrnak és még mindig várniuk kell.
Tavaly is elmaradt és, ha nem változik ez a hozzáállás lehet, hogy az idén sem lesz átúszás!
Én személy szerint aBB-t sajnálom, hogy idén is kimarad.
Előzmény: necromedve (84)
Valljuk meg, ha megtartanák, 19°C-os vízben akkor sem lenne jó élmény, bár maradandó lenne, az tuti.:)
Előzmény: Daniloo (82)
Van egy olyan rossz érzésem, hogy a hétvégi Balaton átúszás elmarad.
Gondolom, senkit nem lep meg, hogy elmarad az idei átúszás... Némi "kárpótlással" próbálkozik egy másik szervezőbanda: klikk. Viszont irreálisnak tartom a nevezési díjat, pláne a "szolgáltatásokat" olvasva...
A meteorológiai előrejelzéseket figyelve nem sok esélye van, hogy megrendezzék az átúszást. De kívánom, hogy ne legyen igazam!
Dehogy, nem úszás közben. Tulképp annyi volt a kérdés lényege, hogy nem árt-e a löttynek, ha lefagyasztom, illetve nekem, ha a felengedett cuccot iszom. :) Volt már dolgom ilyennel, nagyobb megmérettetések előtt/közben szoktam inni, csak most a nagy meleg miatt gondoltam a fagyasztásra.
A kajás tanácsokat köszi, igyekszem okosabban enni mint Velence előtt.
*csak el ne halasszááák*
Előzmény: eftomi (76)
Mármint úszás közben? Ott nem fogsz inni. Csak a Balcsiból. :-) Előtte meg iszol amennyit tudsz. Szerintem melegben meleget kell inni. Ez az én véleményem. A másik: ismeri a szervezeted az Izoitalt? Ha nem, akkor ne most kísérletezz.
Rajt előtt két órával egyél sokat. Rajt előtt fél órával egy kevés mogyorókrém és aszalt cucc még megengedett rásegítésnek.
Előzmény: G.Ildi (75)
Na, akkor 10 óra, oké. :)
Szerintetek, ha halasztják, akkor mennyivel? Nekem nagyon nem mindegy a munka miatt... Ez mondjuk biztató, de sok helyen szelet olvasok. :S
(Tomi, Te talán járatosabb vagy a témában - legalábbis nálam jobban: ha isoitalt lefagyasztok, és felengedés közben/után iszom, az rendben van?)
Előzmény: G.Ildi (74)
Én egyelőre nem tudok hozzászólni a témához... Annyit tudok csak, hogy megyek, ha el nem halasztják.
Előzmény: eftomi (73)
Sziasztok!
Az úszás közben hova teszitek a cuccaitokat? A szervezők külön kiemelték, hogy értékmegőrzést nem vállalnak! Az igazolvány, pénztárca, telefon, kulcs így nagy probléma nekem...
Edzésonline Úszómaraton Váltó Csapat társaim! Az átúszás előtt találkozzunk Révfülöpön a strandon! Beszéljük meg az időpontot ...
Egyszerűen hőszigetelési céllal veszik fel, hűvösebb vízben. Másodlagos haszna, hogy a kettő közé veszed fel a szemüveg szíját, és így a hajadat sem húzza, se nem rúgják le rólad olyan könnyen. Harmadrészt pedig esetleg az adott verseny kötelező sipkája kerül kívülre.
Előzmény: potther (68)
Talán ide a legcélszerűbb írnom. Sokszor láttam már, hogy vki 2 úszósapkát vesz fel és nem tudom miért. Nem vagyok túl nagy úszós, de ez érdekel, hogy ennek van vmi haszna?
Igen, elmarad sajna, bővebb info itt: http://www.marathon.hu/
A B.fűzfő-B.almádi úszás viszont jó volt, felkészülésnek is a Balatonátúszásra! :D
Július 17-én Daróczy virtus-úszás: Paks-Kalocsa 15km. Volt már közületek valaki ezen?
Jól látom, hogy elmarad az Öbölátúszás? Nem vagyok boldog! Tavaly tetszett, és már vártam.( Be is szúrok ide sebtében egy ilyet: ) Már csak azt remélem, hogy a hétvégi Fűzfő-Almádit megtartják!!
Előzmény: Pierre (62)
Szerintem simán meg tudod csinálni... Visszaolvastam: ha ment a 3,6km 94p alatt, akkor ez is meglesz bő 2 óra alatt. Semmi különbség. :) Ami probléma lehet: fázás, unatkozás, de ezek 3,6-nál is előjöhetnek.
Amit írok, az persze az úszni-nem-tudó megközelítés, ha a cél nem a puszta teljesítés, hanem jó időeredmény, ahhoz nyilván rendesen edzeni, ja és úszni is tudni kell.
Előzmény: monique (61)
Előzmény: prókátor (60)
Szia !
Tapolcán lakom és nyáron rengeteget úszom a Balatonban. 3X úsztam át a tavat 1X az öblöt. Próbáld el érni, hogy ha mellbe úszol, hogy 3 órát letudj úszni. Ekkor biztos meg lesz. Nyáron gyakori a déli, dél-keleti szél a Balatonon. Ezzel az a gáz,hogy oldalról vagy szemből kapott. Na ezt szokni kell . Ha teheted szeles időben is ússzál. A felkészülésre szánj min.2hónapot. Végül, nyugottan ússzál a vitorlások közelében az átúszáson ha fáradsz megtudsz kapaszkodni.Sok sikert! Én is ott leszek!
Előzmény: monique (59)
köszi! ezt jó tudni. ezek szerint az öbölátúszáson sose görcsölt a lábad (ha voltál azon is)? időeredmény: nyilván nem hajtanék vmi nagyon jó időre, szóval kösz a tippet úszódresszre vonatkozóan. :)
(elég tudatlan vagyok ezen a téren, 1x 10 éve voltam az öbölátúszáson és persze teljesen fogalmatlanul mentem oda. de az egy könnyű táv volt.)
Előzmény: Gálné Országh Mária (58)
Szia! Most olvasom az 5,2-eshez a kérdésed. Szerintem sokkal nagyobb a különbség annál, mintha csak felszoroznánk a km-t: más lehet a mélység és így a vízhőmérséklet is a kijelölt útvonalon, mert nekem eddig mind az 5 alkalommal begörcsölt a lábam 15-20 percre. Utána már annak is örülök, hogy újra kétlábasan úszok :-) De lehet, hogy ez csak az én speciális problemám, merhogy vékonycsontúként könnyen átfagyok ?? Mindenesetre pár éve már csak a kisebb Balcsi-távokra nevezek, amik a sekélyebb, kevésbé hideg partmenti vízben végig élvezetesek.
Azokon a hosszú szárú úszódresszeken is érdemes elgondolkodni, ha nem számít az időeredmény realitása, illetve kell még egy jófajta sportkenőcs a bemelegítés és a csobbanás előtt. Most ennyi jutott eszembe.
Jó felkészülést kívánok!
Előzmény: monique (47)
Tényleg! Most találtam meg! Velencei tóúszás június 26-án Velence, Északi strand. Pedig nézegettem én, hogy milyen programok lesznek a Velencei tónál, de ezt nem láttam! Jó, hogy írtad, köszi!
Előzmény: eftomi (55)
Sziasztok! Én biztos ott leszek Révfülöpön idén is! (És Fűzfőn, és Füreden is. Bár eddig nem sokat edzettem rá. )
A többi nyíltvízi úszásról mit tudtok? ( Pl.: bajai , paksi, Fertő tó átúszás...) Megy valaki közületek?
Jó ötlet az Edzésonline találkozópont Révfülöpön a strandon. A déli parton meg bevárjuk egymást, s együtt kompozunk vissza.
Előzmény: lajhára (51)
elvileg júLius 24-én.
(most nemtom miért nem tudok linket beszúrni; www.balaton-atuszas.hu)
lehetne vm edzésonline-os találkozópont, sütivel, malackával
Előzmény: Sipi (50)
de jó h ilyen topic is van :)
nekem csak annyi a kérdésem, h mennyire más az 5.2km a 3.6km-es verzióhoz képest :) bár gondolom nem érződik sokkal többnek az 5.2 sem. (háttér: én anno nulla edzés nélkül mentem a 3.6-ot 94p alatt, azaz 1x mentem előtte uszodába, ahol úsztam kb 4km-t, hogy ellenőrizzem bírom-e, ment is fáradtság nélkül, szóval az nem tűnt egy nagy távnak, de ha valamire külön kéne figyelni a hosszabb távon, az érdekelne.)
Beus, gratulálok! az én tapasztalataim szerint nem átlagos, nekem az 5. úszásom volt, ebből 2 alkalommal ez volt, 3 alkalommal tükörsima volt a Balcsi. Hogy mi a túrótól hullámzott ennyire, az számomra mindkét esetben rejtély volt, mert a szél az egészen minimálisnak tűnt. Engem is nagyon zavart.
Mindenesetre alaposan leteszteltem: tényleg nagyon tiszta a Balaton vize, italoztam belőle rendesen, de semmi bajom :)
Gartulálok én is minden átúszónak!!!
Előzmény: Beus79 (43)
Megvolt az első átúszásom! Nem mondom, hogy nem zavartak a hullámok, főként azért ,mert így nehezebb volt tartani az irányt. Azért annak örülök, hogy 3 órán belül maradtam (2:57 ). Azért azt megkérdezném a rutinos átúszóktól, hogy ez a hullámzás átlagos volt?
Minden átúszónak gratulálok!
Létezik, hogy egy napon lesz az Öbölúszással?