Nike+ SPORTBAND
Létrehozta: tmarci03 | 2008-08-17 23:42:42-kor
Használtad már a Nike új fejlesztésű sportband-et? Ha igen, mennyire jött be? Érdemes beruházni 16eFt-ért egy ilyenre?
Aki nem tudná miről van szó: http://www.futocenter.hu/nikeplus/sportband.php
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogyan lehet mukodtetni a lepesszamlalot es a edzesprogramot egyszerre?
A problemam az, hogy ha valamelyik edzesprogramot allitom be, akkor nem szamol lepeseket. Vagy, ha a lepesszamlaloval futok, akkor pedig nem mer semmi egyeb mast, mint amit a tobbi funkcio tud, tehat info nelkul maradok. Alapvetoen kizartnak tartanam, hogy nem szamoljon lepest, pl ha Time alapjan futok, de ha szamol is, sehogyan nem tudom belole kiszedni. Es a progi sem tolti fel a Nike+ oldalra, csak azokat a lepeseket, amelyek a futason kivul voltak. (termeszetesen be allitottam azt is, hogy mindig merje a lepeseket)
Koszonom elore is a segitsegeket!
Udv.:
Zs
Előzmény: korte (24)
Előzmény: youlee (21)
Talán itt a pulzusmérés a Nike+ rendszerhez.
http://futo.blog.hu/2009/09/11/hamarosan_itt_a_szivritmus_mero_nike_pant
Elnézést, ha nagyon butát fogok kérdezni, de ez a sportband kütyü hogyan még elfogyasztott kalóriát, ha nem méri a pulzust?
I Podom és cipőm van. Szeretnék hozzá Nike+ rendszerhez használatos chipet venni, amit állítólag bármilyen cipőhöz lehet rögzíteni. Van valakinek ötlete arra, hol lehetne olcsón chipet vásárolni (outlet vagy bármilyen más kedvezményesebb megoldás) és a rögzítést milyen módon lehetne okosan megoldani.
Előzmény: futor (15)
Sziasztok! Igazából nem a sportband-hez szeretnék hozzászólni, csak azt szeretném megtudni, van-e más olyan szerkentyű, amivel a lefutott távot lehet mérni? Sokszor csak találgatok, hogy mennyit is futottam, pedig jó lenne tudni... Köszönöm a segítségeteket előre is! Üdv, Enikő
És bocs, hogy ide írtam...
Helló,
Én tavaly szeptember óta használom a sportband-et, és eddig nagyon meg voltam elégedve vele. Most sajna van egy kis problémám. A szerkentyű rögzíti az edzés adatait, vissza is lehet rajta nézni, de ha a pc-n keresztül a Nike weblapra szeretném feltölteni, akkor az írja ki a Nike Utility software, hogy 'No new runs to upload' vagyis nincs feltölthető új futás. Ami nyilván nem igaz, hiszen a szerkentyűn meg tudom nézni az utolsó, azaz új futás adatait.
Többször is próbáltam újra, új edzés után is, de sajnos nem javult meg. Leszedtem a software-t is, és újra telepítettem, de nem oldódott meg a dolog.
Esetleg ötlet valakinek?
Szia Pen!
Valóban lehet úgy használni a Sport Band-hez tartozó chip-et,hogy nem veszek Nike futócipőt, mert éppen most ruháztam be egy másik márkába.
Én attól tartok,hogy a működési elve esetleg hasonlít a kerékpárok km számlálójához, de nyugtass meg hogy nem.
Szeretnék egy ilyet venni, remélem a válaszod után indulhatok is vásárolni.
Üdv
Előzmény: pen (7)
Sziasztok!
Elhatároztam , hogy veszek egy ilyen sportband izét, hamár ugyis olyan cipőben futok, ami kompatibilis vele, és hamár úgysem tudják megjavítani a jó öreg Timex Ironman orámat.
Sajnos azzal kellett szembesülnöm, hogy visszavonta a Nike a boltokba kihelyezett darabokat szériahiba miatt... Így aztán nem merek az E-bayről sem venni,hátha azzal sem fog stimmelni valami!
A Sportbandet használóktól kérdezném, hogy volt - e már valami műszaki gond a kütyüvel!?
Köszi
ildiko
Előzmény: pen (7)
Szia!
A Nike + cipők talpában van egy olyan mélyedés, amibe beleillik a méréshez szükséges chip. Ha nem ilyen cipőt választ a párod, akkor nem fogja tudni beletenni a cipőbe a chip-et. Vagy ha beleteszi, nagyon fogja nyomni a lábát :o)
Előzmény: lakat (6)
Elsőre vonzónak tűnik amiket írtál,de mivel a látásom már nem a régi, ezért nagyon fontos lenne számomra a nagy kijelző. 90 százalákos pontosságnál lépésszámolással jobbat mérek. Persze ahogy írod lehet, hogy több kalibrálással ez is lehet jobb. A kalória fogyasztást még nemigen tudom mire használjam, milyen haszna van.
Fentiek alapján egyelőre soknak tűnik a 16eFt, legalábbis nekem.
- A SportBand nem mér pulzust, ilyen kiegészítő (még) nem is kapható hozzá.
- A SportBand nem játszik le zenét. Ha futás közben szeretnéd ezeket az adatokat (táv, idő, kalória) tudni, és ugyanakkor zenét is akarsz hallgatni, akkor nem a SportBand kell neked, hanem a Nike + iPod Sport Kit, amiben egy chip és egy iPod nano van.
- 16 ezer forintért a chip + SportBand lehet a tiéd, ez tehát méri a távot ("km számláló"), méri az időt, és méri az elfogyasztott kalóriát (de nem játszik le zenét).
Előzmény: Házisárkány (1)
Sziasztok!
A Nike Magyarország jóvoltából éppen most használok egy ilyen kütyüt. Még a héten kirakom róla a tesztbeszámolómat! Röviden a lényeg:
Pozitív:
Ez egy jó eszköz arra, hogy ismeretlen távon, nagyjából egyenletes tempóban végzett edzések összidejét, távját és az elhasznált kalóriát mérd vele. Az óra nagyon desing-os :o) és kis mérete, gömbolyített formája miatt kellemes érzés hordani, a chip-et pedig észre sem veszed a cipőben. Futás közben nagyon könnyű kezelni: indítás, szüneteltetés, újraindítás, leállítás - mind ugyanazzal a gombbal megy. Az adatok feltöltése a számítógépre csak egy mozdulat és a Nikeplus.com honlap tényleg motiváló, ahogy kirajzolja az edzéseket, buzdító üzeneteket küld amikor eléred az 50, 200, stb kilométert (igaz most még csak angol nyelven elérhető).
Negatív:
Nekem egy kalibrációval csak 90-92%-os pontosságot sikerült vele elérnem táv mérésben. Lehet, hogy többszöri újrakalibrálással ez javítható. Az eszköz nem tud köridőt mérni. Árnyékos részeken a kijelzője kicsit nehezen olvasható. Csak mérsékelten vízálló.
Ezt már én is szerettem volna kinyomoni,hogy mennyibe kerűl.Mint "kütyübuzi" a használókhoz:
-mér pulzust is,mi kell hozzá,hogy zenét is tudj hallgatni.
-mennyibe kerűl az egész rendszer:zene,pulzusmérő-ha van,"km-számláló"
a neten nem találok egyértelmű tájékoztatást,de lehet hogy én vagyok csak ekkora dinnye!
Sziasztok!
Igaz nekem nem sportbandom van, hanem ipod-vevő+chip.
Megtudnátok mondani, hogy is kell? Regiztem magam a nike+ oldalra. Ugye elvileg, ha csatlakoztatom az ipodot, akkor az itunes automatikusan küldi az adatokat a nike oldalára, gondolom be kell még vmit állítani, hogy a megfelelő acc-ra továbbítsa azt, na de ezt nem találom.
Köszi