Az összetett második helyén a Tour-ra készülő Evans végzett, mindössze 16"-cel Valverde mögött, míg a harmadik helyet a 2007-es Tour győztes, Alberto Contador szerezte meg. Contador többször is hangsúlyozta, hogy csak felkészülési viadalnak tekinti a Dauphiné-t, ennek megfelelően láthatóan nem hajtotta ki magát, ahogy mondani szokás, annyit ment csak, amennyi jól esett!

Valverdenek idén ez volt már a második jelentős többnapos sikere a Katalán körverseny után. Az Operation Puerto doppingbotrányban való érintettsége miatt azonban koránt sem biztos, hogy részt vehet a július 4-én rajtoló Tour de France-n, hiszen Olaszországban 2 évre eltiltották a versenyzéstől. A Tour mezőnye idén közel 100km-t tesz majd meg olasz területen, mely rövid "kirándulás" miatt Valverde egész Tour indulása veszélyben forog.

"Nagyon bízom benne, hogy részt vehetek majd a Tour-on. Én mindenesetre úgy készülök, olyan felkészülést végzek, mintha indulnék Monacó-ban. Nem lesz viszont egyszerű megtartanom azt a jó formámat, amivel a Katalán körversenyt és a Dauphiné-t is meg tudtam nyerni, de megpróbálom. Többen felvetették, hogy induljak a Tour-on, majd adjam fel az olasz szakasz előtt, ez az ötlet azonban nekem nem tetszik. Ha indulok, én mindenképpen végig szeretnék menni. Szerencsére a családom és a csapat is 100%-ig mögöttem áll. Bízom benne, hogy ez az igazságtalan ügy hamarosan kedvező véget ér majd." - nyilatkozta Valverde.

A sérüléséből nemrég visszatért Bodrogi László is részt vett az egyhetes versenyen, ahol végül az összetett 130. helyén zárt. Laci, aki jelenleg gőzerővel készül a francia bajnokságra főleg a második időfutamon ért el jó eredményt, ahol a 17. helyen végzett.

Összetett végeredmény

1 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 23.00.53
2 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 0.16
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 1.18
4 Robert Gesink (Ned) Rabobank 2.41
5 Mikel Astarloza Charreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 3.40
6 Jakob Fuglsang (Den) Team Saxo Bank 4.08
7 Vicenzo Nibali (Ita) Liquigas 4.21
8 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Astana 5.05
9 David Millar (GBr) Garmin - Slipstream 5.28
10 Christophe Le Mével (Fra) Française Des Jeux 6.19

Forrás: www.velo.hu; www.cyclingnews.com
Kép: http://www.daylife.com