Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 526 960 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Újabb kutatás az állóképességi sportok szívre gyakorolt hatásáról

Bozót | 2014-05-15 | 4 hozzászólás

pulzusA nagy állóképességet igénylő sportok befolyásolhatják az idősebb atléták természetes szívritmusát - állapította meg egy brit kutatócsoport egereken végzett kísérletek alapján. Szakértőik szerint a kitartóan végzett mozgás előnyei mégis sokkal jelentősebbek a kockázatainál.

A mozgás segíthet helyrehozni a szívroham miatt károsodott szívet

pen | 2012-11-08 | Nincs hozzászólás!

szívElőször találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.

150.000 fős kutatás készült a szív- és érrendszeri betegségek okairól

pen | 2012-08-30 | Nincs hozzászólás!

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a fő okai a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának - derült ki a tudományos világ eddigi legnagyobb tanulmányának eredményeiből, amelyeket a vizsgálat vezetője, Salim Yusuf professzor mutatott be az Európai Szívgyógyász Társaság idei találkozóján Münchenben.

Újabb tanulmány a maratonfutók szívéről

pen | 2012-01-12 | 25 hozzászólás

szívbetegségekA napokban egy nagyobb mintán alapuló tanulmány látott napvilágot a maratonfutás egészségügyi kockázataival kapcsolatban. A New England Journal of Medicine orvosi szaklap legújabb számában bemutatott kutatás keretében 10,9 millió futó adatait elemezték, akik maratoni illetve félmaratoni versenyeket futottak az USA-ban 2000 és 2010 között. A tanulmány végkövetkeztetése az, hogy a verseny közben bekövetkező szívmegállás egyrészt ritka, másrészt pedig általában már létező szívbetegségek következménye. 

Két futó meghalt a Philadelphia Marathonon

pen | 2011-11-21 | 5 hozzászólás

Két versenyző meghalt a vasárnap megrendezett philadelphiai maratoni futóversenyen. A CBS televízió értesülése szerint az egyikük, egy 21 éves, ázsiai férfi a célban, a másik, egy 40 éves fehér férfi pedig mintegy 400 méterrel a beérkezés előtt esett össze. Rajtuk kívül még 10 versenyzőt szállítottak kórházba rosszullét miatt. 

A hirtelen szívhalál és a sport

pen | 2009-04-08 | 2 hozzászólás

Azt gondolom, hogy új világ jött... Korábban természetesen nagyon fontos volt a sportsérülésekkel és az ezzel kapcsolatos sportorvoslás. De a teljesítmények fantasztikus növekedésével, nap mint nap újabb világrekordok születésével elértük a szervezet teljesítőképességének határát, és ezzel bizony klinikai és tudományos szinten is foglalkozni kell" - mondta bevezetésként Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Szívközpontjának igazgatója, amikor Vad Dezső, MOB a honlap szerkesztője fiatal sportemberek újabb és újabb érthetően nyugtalanító tragikus elvesztéséről, a hirtelen szívhalálról kérdezte.

Alberto Salazar második élete

pen | 2008-05-12 | 2 hozzászólás

SalazarVersenyzői pályafutása során Alberto Salazar két mérföld és 54 mérföld között minden távon kipróbálta magát. Három egymást követő évben megnyerte a New York City Marathont, és 36 évesen győzött a legendás Comrades Marathonon. Tavaly, 48 éves korában váratlanul szívinfarktust kapott, és csak egy hajszálon múlt az élete. Néhány hónappal az eset után beszélgetett a RW riporterével.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke