Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 564 414 km-t sportoltatok
Mindhalálig Blue(s)

Első thai masszázs

Blue | 2014-01-07 11:02:02 | 5 hozzászólás

A nagy görög verseny óta meggyógyult remélhetőleg a bal combnyakcsontom ami kicsit begyulladt úgy 2.5 hónapra,de a baloldali mellkasi fájdalommal nem tudtam mit kezdeni,minden évben van egy 2 hónapos időszak amikor ez előjőn,de általában a hörgők gyulladnak be,de mivel ez is 3 hónapja tart és nem múlt,így gondoltam decemberben hogy vizsgáltassuk ki.A háziorvos azt mondja mindig hogy ez mozgásszervi probléma,elküld EKG-ra,Ortopédiára ahol felírnak valami gyógyszert de általában mire oda érek már meg is gyógyulok magamtól. :) Ezt hívják magasszinten űzött egészségügynek,a beteg addigra meggyógyul szerencsés esetben mire sorra kerül az orvosnál.De ez most nem múlt el így valószínűleg nem hörgő probléma.

 

Nem vagyok futás ügyben motivált sem,olyan vagyok most mint egy tűz csiholó vadász aki megsütött egy nagy mammutot,mind meg is ette,majd elaludt és most próbálja élesztgetni a hamuból a megmaradt parazsakból a tüzet ami az evés,alvás alatt persze kialudt.Mert tűz nélkül a mammutot vadászni nem érdemes mert ilyenkor a mammut eszi meg a vadászt és ő is süti meg a tűzénél bár a fél fogára sem elég szegénynek. :) Így új kihívások,új kalandok felé kanyarodok,hátha annak a melegétől újra belobban az a belső tűz.És mivel karácsonyra kaptam egy thai masszázsra szóló utalványt így a fizikai és lelki dolgok miatt hétfőn elindultam beváltani az ajándékomat mert ilyenen még soha nem voltam. :)

 

Ferenciek terénél volt a szalon,egy fiatal thai lány fogadott,egy pincébe mentünk le,kicsit gyanakodtam,hogy nem szervkereskedők-e,de adtak egy papucsot majd egy elkerített részbe kísért a lány,ahol kaptam egy kék nagyon széles bermudagatyót meg egy ingszerűséget,a lány megkérdezte kintről angolul hogy kész vagyok-e,mondtam ájem redi ájem dzsedi. :) Itt még humoromnál voltam,de a lány nem értette mit gagyarászok,mert thai,angol,magyar,spanyol keverékszavakból történt az ő kommunukációja,és az angolja nagyon lágyan elnagyolt volt.Na mindegy,gondoltam,legfeljebb nem beszélünk közben.Kérte hogy hasra feküdjek le a gyékényszerűségre,majd elkezdte a hátamat kézzel nyomkodni,na jó gondoltam így az első érintések után hogy ezt ki fogom bírom.És itt most másolok egy kicsit:

 

 

Az ősi thai masszázs a test öngyógyító folyamatait aktivizálja

Az eredeti Thai masszázst ágy helyett földön, szőnyegen végezték így könnyebb volt a hozzáférés a másikhoz valamint már a legelején az egyenlőség az egyensúly megteremtése a kitűzött cél. (Yin-Yang)

eredeti thai masszázs

A masszázst végző személy egy szinten van a vendéggel ez szimbolikus jelentőségű volt.

Egész idő alatt a testet kényelmes ruha borítja masszázs ruha vagy pizsama.               Egy meghatározott koreográfia mentén ősi energiatérkép segítségével indul az energia rendszer kiegyensúlyozása, harmonizálása, újra aktivizálása.       

 

Jóga pozíciókban elhelyezkedve gyengéd nyújtásokkal, az akupunktúrás pontok nyomásával, ingerlésével, levegővétel irányítással oldja a masszőr az energiablokkokat.

A kéz és lábujjak, porcok kiropogtatása, ízületek húzása-nyújtása.

A fül csavargatása, húzgálása, csipkedése.

Háton való gyengéd járás: hát, nyak és a derék izmainak ellazítása.

Rögzített testhelyzetből a hát hajlítása, csavarása, nyújtása, lazítása.

Évszázados fogások, felfrissülést, regenerálódást idéznek elő.

A masszőrnek a nyugati masszázsokkal ellentétben nem okoznak fáradságot a gyakorlatok, egyrészt, mert nem csak a kezét, ujjait, hanem könyökét, tenyerét, lábát; térdét és talpát is használja, másrészt saját testsúlyát használja nyomatékként.

A ritmusos nyomásoknak köszönhetően felpezsdül az izmok, ínszalagok, szövetek nyirok és vér ellátása.

Olajokat, krémeket alapvetően nem, de felmelegített és összedörzsölt gyógynövényeket használ a tradicionális módszer.

Imunrendszer  energetikai hálózata

Sok betegség kialakulásában, nagyban szerepet játszik az immunrendszerünk gyengesége mellett a negatív közérzet.

Megállapították, hogy a szomorúság a lépet, a düh a májat, a félelem a vesét gyengíti.

Megfigyelték, hogy a test egyes bőrfelületein szúrás hatására a fájdalmak, görcsök megszűnnek.   Minden szervünk egy idegvégződése kifut egy-egy bőrfelületre, magán a testünkön, a tenyerünkön, talpunkon, fülünkön. (akupresszúrás pontok)

Az emberi testeten akupresszúrás pontok, a testben energia vonalak, "energia csatornák" találhatók, ha itt rendben van minden, jól áramlik és helyes irányban az energia akkor az immunrendszer hatékony. Ezek a "csatornák" a külső hatások miatt rendszeresen eltömődnek, ha nem tisztulnak meg az energiaáramlás (csí) más utakat keres és károsodhat a szervezet.
Ezt az energetikai hálózatot, dolgozza meg a Thai Masszázs.

 

 

Szóval visszakanyarodva a hátamon elkezdett néhány pontot nyomni,majd egyszercsak brutális erővel történő nyomást éreztem és mikozben a hátam bal részét nyomta a feje a jobb oldalamon jelent meg. :) Gyorsan rájöttem hogy térddel nyom a bestia és be is reccsentette a hátam egy részét,na mondom végem,ez itt eltöri a gerincem,így mondtam magamnak,feszíts Blue,feszíts és testemet megkeményítettem így hiába nyomott 60 kilóval onnantól a hátamat nem tudta megreccsenteni már pedig próbálkozott lelkesen. :) Volt még egy amikor a lábamra ráült és a kezemnél fogva húzta hátra a testemet,a gerincem szinte függőleges testhelyzetbe került,na az nagyon fájt megint.:)

 

Itt ezután a 20 perc hátas után már szívesen indultam volna haza,de ezután jött a láb,szépen elöször ott is csak nyomkodta ezeket a pontokat,amitől zsibbadt a jobb talpam és görcsbe rándult azt menet közben próbáltam lazítani,majd leült és egyenként a lábamat a két lábával ülőhelyzetből nyomta 2 ponton váltogatva a pontokat miközben a kezével húzta,na mondom magamban,most van vége a futószezonnak január 6-án a részemről mert ez eltöri a lábamat,na itt nem nagyon tudott reccsenteni hála istennek,a lábaim erősek.Itt ennyi szenvedés után azért már megkérdeztem tőle,hogy hogy hívják,mert tudni szeretem a kínzóm nevét,Po volt a neve a lánynak és egy éve vannak az édesanyjával hazánkban.Ám örömöm korai volt mert a lábam után a lábujjaim jöttek,na azokat mind a 10et megtudta reccsenteni,ki tudta húzni így 10 jujj,jajj,ajjajj kíséretében amin ő jót derült. :)) Én nem annyira,nagyon fájt,itt kezdtem elöször gyanakodni hogy akitől kaptam ezt a masszázst karácsonyra az mégsem annyira jószándékú ember.Mondjuk 60 kilóval kihúzni a lábujjat a helyéről szerintem nem kunszt mert mindig testből húzta a dög. :) Eme neki örömet okozó reccsentésektől teljesen lázba jött és a lábaimat kezdte feszíteni oldalra,teljes testsúlyával a fejem felé tolva meg ilyenek. :) De volt olyan is hogy kézzel feszítette ellentétesen a karomat és a lábamat teljesen félretolva.Majd a kezeim jöttek előbb lazán nyomkodva majd erősebben és a kézujjakat szintén megpróbálta megreccsenteni,kihúzni,ő 60 kilóval húzta és 80 kilóval tartottam,itt is én győztem. :)

 

Majd jött a váll és a fej,na ez speciel jólesett bár amikor a fejbőrömet nyomta meg a fülemet szorította a fejemhez többször is az nem annyira,de a fejem  és a vállam átmasszírozása az igen,az jó volt és készen is voltunk.Kaptam még visszaöltözve egy teát a thai mamától,meg rájöttem arra hogy ők az órát hola-nak mondják,és ez zavart meg engem mint spanyol szó,de most már tudják,hogy az óra az óra és nem hola. :)

 

Egy original thai masszázst kaptam így 1 teljes órában,fájdalmas ugyan,de 3 hónap óta most nem fáj annyira a bal mellkasom,bár minden más testrészem igen,de valamit valamiért. :)

 

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

 

Ui:de tényleg mert mindig csak futunk,úszunk,bringázunk,ennek a sportolásnak ugyanúgy a része kell legyen a masszázs és ezek szerint néha-néha a thai masszázs is mert néha segíthet.

talpmasszázs, tradicionális thai masszőr

 

 

2017-06 hó (1 bejegyzés)
2016-08 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (2 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)